grillet spidskål med sommersalat i pakker

grillet spidskål med sommersalat i pakker

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 spidskål

1 bdt radiser

½ agurk

1 bdt purløg

200 g rygeost

evt. friske ærter

rapsolie

 

Del det ene spidskålshoved i fire kvarte. Tag forsigtigt 8 blade af det andet hoved.

Bring en stor gryde med vand i kog. Læg de 4 kvarte stykker i vandet og damp dem et par minutter på hver side. Afdryp dem.

Læg de løse blade i vandet og damp dem et øjeblik, til de er bløde. Afdryp dem.

Skær radiser og agurk i små terninger og rør dem i osten sammen med klippet purløg. Smag til med salt og peber.

Fordel osten i de 8 kålblade og fold dem sammen til små pakker. Bind evt. en lang stængel purløg om hver pakke (eller en strimmel porre).



Læg pakkerne i en smurt bageform, pensl dem med lidt olie og varm dem i en 180 grader varm ovn 10 minutter.

Grill imens spidskålen. Pensl stykkerne med olie og læg dem på en meget varm grillpande. Grill de to skæreflader og servér kålen portionsvis med to pakker til hver portion. Giv gerne nye, kogte kartofler til.

Se også grillet spidskål med kantareller.

~ by kodfrifredag on 26. May 2011.

2 Responses to “grillet spidskål med sommersalat i pakker”

  1. Hvor ser det dog fantastisk ud! Har endnu ikke prøvet at grille spidskål, men det skal jeg da :-)

    KH
    Birthe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: