kartofler fra De kanariske Øer

kartofler fra De kanariske Øer

__________________________________________________________________________________________________________________________________


600 g små nye kartofler

100 g skalotteløg

4 fed hvidløg

1 spsk spidskommenfrø

½ dl olivenolie

ca. ½ hakket chili (eller efter smag)

2 spsk kryddereddike

2 tsk paprika

1 bdt persille

1 bdt purløg eller top af forårsløg

flager af salt (gerne Maldon)

 

Kog kartoflerne så de er netop møre.

Hak løg og hvidløg.

Rist spidskommenfrøene på en tør pande, indtil de begynder at dufte.

Hæld olivenolien på panden og tilsæt løgene. Svits dem et par minutter.

Tilsæt eddiken, kartoflerne og chilien. Drys med paprika og svits kartoflerne til de er let gyldne.

Kartoflerne kan serveres varme eller kolde drysset med hakket persille, klippet purløg eller løgtop og salt.

 

 

 


 

 

 

 

 

~ by kodfrifredag on 16. June 2011.

4 Responses to “kartofler fra De kanariske Øer”

  1. Den skal simpelthen prøves, og det kan ikke gå for stærkt :-) Måske til et stykke fisk af en art. Og så er den aktuel. Det var jo Kartoflens dag i går. Det fejrer vi selv med en række kartoffel-opskrifter på http://www.dropslankekuren.dk/?p=13886

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: