fennikelsalat med sorte bønner

fennikelsalat med sorte bønner

__________________________________________________________________________________________________________________


1 fennikelknold, ca. 250 g

4 dl kogte, sorte bønner (eller andre bønner) – kan evt. udelades

1 dl hakkede valnødder


dressing:

1 spsk fennikelfrø

4 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

sennep


Høvl fennikelknolden papirtyndt på en mandolin. Når du bruger en mandolin, kan du snitte de grove ”arme” med.

Bland fennikel, bønner og valnødder.

Rist fennikelfrøene på en tør pande.

Rør frøene sammen med olie og citronsaft. Smag til med sennep, salt, peber, citronsaft og et nip sukker.


tip

Hvis du ikke har kogte bønner liggende i fryseren, så brug 50 g nicoise oliven i stedet. Du kan også helt udelade bønnerne, så får du en lettere salat.

Du kan tilsætte salaten fileter af rød grapefrugt.

~ by kodfrifredag on 13. July 2011.

2 Responses to “fennikelsalat med sorte bønner”

  1. Hvor er det en smuk salat. Og dressingen lyder meget spændende. Jeg elsker fennikel så… ;-)

    Tusind tak for altid dejlig inspiration.

    Mange gode hilsner
    Maj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: