pandekager med ratatouille
pandekager med ratatouille
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
pandekager:
125 g hvedemel
50 g spelt- eller fuldkornshvedemel
3 1/2 dl mælk, sojamælk eller vand
1 tsk salt
3 æg
2 spsk olie + olie til stegning
100 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 stor aubergine
250 g squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1/2 kg tomater
1/2 spsk tørrede provenceurter
en håndfuld friske basilikumblade
Pisk de to slags mel ud i væden. Tilsæt saltet og pisk æggene i et ad gangen. Rør olien i og lad gerne dejen stå en halv times tid, inden der bages pandekager af den.
Bag ca. 12 tynde pandekager og hold dem varme.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien.
Skær auberginen og squashene i små tern. Skær stilken af peberfrugterne og fjern kernerne. Skær peberfrugterne og tomaterne i tern.
Steg auberginen sammen med løgene ved rask varme 3-4 minutter. Måske må der tilsættes lidt mere olie.
Kom squash, peberfrugter, tomater, tørrede urter og basilikum i gryden. Drys med lidt salt, peber og sukker. Lad ratatouillen simre under låg 15-20 minutter. Tilsæt evt. lidt væde.
Smag til og fordel fyldet i pandekagerne. Fold dem sammen og drys med lidt mere frisk basilikum.
tip
Hvis du ikke spiser æg og mælk, så bag de indiske pandekager, dosaer, af sojamel og rismel.
Uhm, jeg elsker pandekager og disse her lavede jeg igår. Det bliver bestemt ikke sidste gang.
Kærlig hilsen
Hi Anna Marie,
Det glæder mig, at du kan lide pandekagerne. De er også gode i frokostpakken med lidt lækkert fyld.
Kh
Kirsten