kartoffelsalat med ”spaghetti” af gulerod og squash m. tapenadedressing

kartoffelsalat med ”spaghetti” af gulerod og squash m. tapenadedressing

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

400 g nye kartofler

200 g squash

200 g gulerødder

1 dl fintsnittet løgtop

50 g cashewnødder

 

dressing:

2 spsk mayonnaise

2 spsk soja- eller anden fløde

1-2 spsk oliventapenade

1 spsk citronsaft

 

Kog kartoflerne netop møre. Afkøl dem og skær dem i skiver.

Høvl squash og gulerod i ganske tynde skiver på langs. Brug gerne et mandolinjern og skær derefter skiverne i tynde strimler.

Læg strimlerne i en skål med iskoldt vand en halv times tid.

Afdryp strimlerne og bland dem med kartofler og løgtop.

Rør dressingen sammen. Smag til med tapenaden og citronsaft. Måske skal der også et lille drys salt og sukker til.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

Rist cashewnødderne gyldne og drys dem på.

 

 

 

 


 

 

 

~ by kodfrifredag on 21. July 2011.

3 Responses to “kartoffelsalat med ”spaghetti” af gulerod og squash m. tapenadedressing”

  1. Ser ut läcker! Varför hade du laggat det grönsaker in kallt vatten?
    Tack tack för receptet!

    • Hi Torwen,
      Tak for din hilsen. De tynde strimler grøntsager “krøller”, når de ligger i iskoldt vand – men det er IKKE nødvendigt.
      Kærlig hilsen
      Kirsten

  2. Jag förstår nu. Tack för ditt utförliga svar. :)

Leave a reply to kodfrifredag Cancel reply