ugens menu uge 29 2011 kold suppe med vandmelon

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se nedenfor th. Så får du besked, når der er nye lækker- bidder.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. august 2011

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


e n  k ø l e n d e  f r u g t



vandmelon på en varm dag

Dagen i dag tegner til at blive en rigtig dejlig sommerdag.

Derfor kan en kølig suppe være en god idé. Prøv fx en gazpacho med vandmelon.


vandmelon uden kerner

Der er kommet vandmeloner på markedet uden kerner. Det gør unægtelig anvendelsen noget lettere.


kold melonsuppe med kardemomme



Klik på billedet, så får du opskriften.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2. august 2011

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


l y k k e t o f t  o m  k ø d s p i s n i n g



Mogens Lykketoft og Dan Jørgensen

fra Socialdemokraterne er de eneste politikere, jeg har bemræket, som har udtalt sig om vores overdrevne kødspisning.

Man må formode, at det i det hele taget er Socialdemokraternes holdning. Tak for det!


læs interview med Mogens Lykketoft i Information

Du kan læse om Mogens Lykketofts holdning til vores overdrevne forbrug her: http://www.information.dk/271459


nyhedsbrev fra Dansk Vegetarforening

Man kan også læse om Mogens Lykketofts holdning i det seneste nyhedsbrev fra Dansk Vegetarforening.

Som sædvanlig er er mange spændende nyheder i brevet, læs fx om fisk contra kvæg, om kåringen af Danmarks bedste madblogger, Månebarnet, nye restauranter i København og meget mere.

Og glem endelig ikke at se filmen om vampyren Nosferatu.


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

11. august 2011

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


s p i s  s o j a e n  f ø r  s v i n e n e


WWF advarer mod rydning af regnskov

Hver gang vi sætter tænderne i et stykke svinekød, tager vi også en bid af regnskoven.

I Danmark har vi restriktioner med hensyn til import af tømmer fra regnskovene. Men vi har intet forbud mod at rydde regnskov, så bønderne i Sydamerika og Asien kan dyrke soya til dyrefoder i den rige del af verden.


Gitte Seeberg

generalsekretær i WWF Danmark,  siger til Politiken den 31. juli: “Regeringen er alt for fokuseret på tømmer og tager slet ikke højde for det store pres, vi gennem Danmarks import af soja og planteolie lægger i udviklingslandene.”

Faktisk HAR vi forpligtet os til at sætte ind mod afskovning, men de milliarder tons soja, der er nødvendige for at opføde grise, er åbenbart vigtigere for politikerne end klodens klima.


spis sojaen før grisen

Det siger sig selv, at både dyrene og klimaet ville være de store vindere (og vores egen livvidde), hvis vi spise sojaprodukter som tempeh og tofu i stedet for at sende sojaen gennem grisen, før vi spiser DEN. Prøv fx:


tofuspyd med couscous og appelsinsovs


Klik på billedet, så får du opskriften.


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

31. juli 2011

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

h e l t  r å t



adam price – Danmarks største kødspiser?

Forleden lod Politiken en af Danmarks største kødspisere anmelde restauranten “Raw 42” i København.

Det kan undre, at man lader en mand så langt fra den naturlige mad anmelde netop en raw food-restaurant, men faktisk giver Adam Price restauranten en tilsyneladende fair omtale.

Det ville glæde  mig, hvis omtalen skaffer rigtig mange kunder til “Raw42”. En stor del af ubehandlet mad i kosten er en rigtig god idé. Sundt og lækkert!

Læs anmeldelsen her: http://ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-mellem/ECE1348069/udmaerket-rawbar-slingrer-en-smule-i-valsen/


________________________________________________________________________________________________

30. juli 2011

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


k o l d  s p i c y  s u p p e


skøn sommersuppe

Jeg må indrømme det: nogle retter tager flere kegler end andre. En af de supper, som mine venner har været helt vilde med denne sommer, er en kold, krydret mangosuppe.

Når vennerne beder om opskriften, ved jeg, at jeg har ramt noget rigtigt. Jeg har tidligere bragt opskriften her på bloggen, men jeg gentager den lige, hvis den skulle være gået nogens næse forbi.

Bortset fra at suppen smager godt, er det praktisk, at den ikke skal koges. Bouillonen laves ved at opløse ca. 1 spsk grøntsagsbouillon i kogende vand og afkøle det.


spicy mangosuppe


Klik på billedet, så får du opskriften.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

s9. juli 2011

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


d e t  s m u k k e  g r a n a t æ b l e



granatæblet

er er underlig tillukket størrelse. Men når man kommer under huden på det, er det smukt og farvestrålende.

Kernerne er lækre at bruge i salater, at drysse på supper eller – som i Mellemøsten – bruge i en auberginekaviar.

Pas på, når du tager kernerne ud af skallerne: køkkenet kan hurtigt komme til at ligne en slagtehal, for den røde saft sprøjter i alle retninger.


auberginekaviar


“Kaviaren” kan bruges som dip til rå, grillede eller bagte grøntsager. Den kan også anvendes som pålæg.

Klik på billedet, så får du opskriften.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28. juli 2011

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


o v e r f l o d  f r a  d r i v h u s e t



Hvis du selv dyrker peberfrugter, tomater og squash, er der masser af frugter at høste lige nu.

Det har inspireret mig til ugens hovedret med netop disse tre råvarer, som jeg synes, passer rigtig godt sammen. Og så er det samtidig dejligt let sommermad.

Til retten er brugt de små lækre blommetomater, som er blevet fyldt med løg og krydderurter.



Og squashene står og ber’ om at blive plukket – eller man får dem virkelig billigt i øjeblikket hos grønthandleren.




______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

u g e n s  m e n u

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

peberfrugt- og squashruller med fyldte tomater


Grønsagsrullerne kan serveres med byg- og bønnesalaten nedenfor samt evt. også valnøddedippet muhammarah.

Klik på billedet, så får du opskriften.


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

salat af perlebyg, bønner og broccoli


Perlebyg eller -perlespelt gør denne salat dejlig proteinrig. Hvis du tilmed serverer valnøddedippet nævnt ovenfor sammen med grøntsagsrullerne, har du en rigtig dejlig hovedret.

Klik på billedet, så får du opskriften.


~ by kodfrifredag on 28. July 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: