broccolipesto

broccolipesto

 


200 g broccoli

50 g græskarkerner

4 fed hvidløg

½ dl vand

½ dl olivenolie

1 økologisk citron

evt. 80 g parmesanost (kan udelades)

 

Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Læg kålen i kogende vand 2 minutter og afdryp den.

Findel græskarkernerne i køkkenmaskinen. Rist dem evt. først.

Tilsæt broccoli, hvidløg, vand og et lille drys salt.

Purér blandingen til den er ensartet.

Kom pestoen over i en skål og tilsæt den mængde olie, du finder passende.

Smag til med fintreven skal af citronen og et par skefulde -saft.

Tilsæt evt. fintreven parmesanost og smag til igen med salt, peber og citron.

 

tip

Du kan bruge mandler, hasselnødder, valnødder, pistacienødder eller pinjekerner i stedet for græskarkerner.

Hvis du bruger valnødder, så vælg også valnøddeolie.

Hvis du vil undgå olie, så blend broccolien udelukkende med kogevand.






~ by kodfrifredag on 1. September 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: