caponata fra Sicilien

caponata fra Sicilien


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

50 g pinjekerner

400 g auberginer

300 g squash

300 g tomater

4 stilke bladselleri

100 g løg

4 fed hvidløg

½ dl olivenolie

1 dl tomatpuré

2 tsk kanel

25 g kapers

50 g grønne oliven uden sten

50 g udblødte rosiner

1-2 spsk kryddereddike eller citronsaft

 

 

Rist pinjekernerne på en tør pande og sæt dem til side.

Skær aubergine, squash og tomater i terninger. Snit bladsellerien. Hak løg og hvidløg.

Svits løg og hvidløg i olien, til løgene er klare. Tilsæt auberginen og svits den ved høj varme, til den er blød.

Tilsæt squash, tomater, tomatpuré og kanel.

Kom et drys salt, peber og sukker i retten og tilsæt evt. en lille smule grøntsagsbouillon. Den må ikke koge tør.

Læg låg på gryden og lad caponataen simre ca. 20 minutter. Tjek om der er væde nok undervejs.

Tilsæt kapers, oliven og rosiner.

Kom lidt eddike eller citronsaft i retten og smag til igen. Caponataen skal være tydeligt sur-sød.

Drys med de ristede pinjekerner og servér gerne ris, bulgur eller en bønnesalat til caponataen.



~ by kodfrifredag on 22. September 2011.

3 Responses to “caponata fra Sicilien”

  1. Takk for atter en deilig oppskrift! Jeg lagde en lignende versjon her om dagen, og det ble meget vellykket! Resultatet kommer på bloggen min en av de neste dagene!

  2. […] danske vegetarbloggen Kødfri Fredag hadde nylig en fin oppskrift på caponata som jeg jo måtte prøve meg på. Jeg la til og trakk fra […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: