svamperet med perlebyg og sorte bønner

svamperet med perlebyg og sorte bønner

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

200 g perlebyg

250 g porrer

4 fed hvidløg

1-2 chili efter smag

3 spsk olivenolie

400 g svampe, champignon eller vilde svampe

3 spsk citronsaft

4 dl kogte, sorte bønner (eller andre bønner)

1 1/2 dl sød chilisovs

salvie


Skyl byggen og kog den ca. 15 minutter i 1/2 l vand. Hold øje med, at vandet ikke koger væk. Hæld evt. overskydende vand ud.

Snit porrerne. Hak hvidløg og chili (fjern kerner og strenge).

Varm olien op på en stor pande eller wok og svits porrer, hvidløg og chili, indtil porrerne er bløde.

Del  svampene i halve eller kvarte og tilsæt dem. Svits dem et par minutter og tilsæt citronsaft og lidt salt.

Kom byg, bønner og chilisovs på panden og varm det hele igennem.

Smag til og drys med lidt salvie eller anden krydderurt.


~ by kodfrifredag on 26. October 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: