bønnepaté

bønnepaté

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

50 g løg

4 fed hvidløg

150 g porrer

4 spsk olivenolie

150 g bønnespirer

1 spsk tørret basilikum

1 spsk tørret oregano

½ spsk tørret salvie

½ l kogte bønner, fx kidneybønner eller brune bønner

25 g mandler

50 g rasp

1 dl sojafløde eller anden fløde

evt. 2 æg (kan udelades og erstattes af 4 spsk majs- eller sojamel)

 

Hak løg og hvidløg. Snit porrerne. Svits de tre ting i olien, til løgene er klare.

Skær bønnespirerne i små stykker og tilsæt dem sammen med krydderurterne. Svits endnu et par minutter.

Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Mos bønnerne let. Brug en stavblender eller en gaffel. Nogle af bønnerne må gerne forblive hele. Hak mandlerne. Rør begge dele i farsen.

Rør rasp og fløde i og smag til igen. Det er vigtigt, at farsen smager af krydderurterne.

Hvis du bruger æg, så rør dem i et ad gangen – eller rør majs- eller sojamelet i.

Kom farsen i en ovnfast form og bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.

Du kan servere en almindelig brun sovs til – eller indkogt balsamico (lad 1 dl balsamico simre med et par skefulde sukker, til det tykner).


 

vegetarret, vegetaropskrift, veganerret

~ by kodfrifredag on 15. December 2011.

5 Responses to “bønnepaté”

  1. hvordan er mulighederne for at tilberede den dagen før?

    God jul,

    Tilde

    • Hi Tilde,
      Jo, du kan sagtens lave pateen, dagen før du skal servere den. Den kan så varmes op i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.
      God fornøjelse og glædelig jul til dig.
      Kærlige hilsener
      Kirsten

  2. ok, tak for svar:-)

  3. Du skriver ‘brun sovs’. Hvordan tilbereder jeg en smagfuld brun sovs? Jeg kan desværre kun på kødmanér :-s
    Kærlig hilsen
    Cecilie
    PS) Tak for opskrift til boller i karry. De var gode :-)

    • Kære Cecilie,
      Du laver en almindelig opbagning med smør og mel. Du spæder op med almindelig mælk, sojamælk og/eller vand. Så tilsætter du (portion til 4 personer) ca. 1/2 spsk koncentreret urtebouillon (fx Herbamare). Smag sovsen godt til med salt og peber.
      Kom evt. også lidt brun kulør i, og du kan også tilsætte en lille smule cognac. Hvis du har svitset svampe og har noget væde herfra, er den også god at komme i sovsen.
      God fornøjelse og rigtig glædelig jul.
      Kærlige hilsener
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: