blinis med cavi-art og kaperssnack

blinis med cavi-art og kaperssnack

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

blinis:

gær på størrelse med en ært

1 ½ dl lunken mælk, sojamælk eller vand

50 g boghvedemel

25 g hvedemel

1 spsk olivenolie

½ tsk salt

et nip sukker

1 æg

olie til stegning

 

”topping”

4 spsk tomat- og kaperssnack, klik her

1 ½ dl creme fraiche

2 spsk rød tang”kaviar”

2 spsk sort tang”kaviar”

evt. 1 spsk finthakket rødløg

dild

 

Rør gæren ud i væden og tilsæt de to slags mel.

Rør olie, salt og sukker i og pisk til sidst æggeblommen godt ud i dejen (gem hviden).

Dæk skålen og lad dejen hæve et par timer et lunst sted.

Pisk hviden stiv og vend den i dejen.

Sæt dejen i lidt olie på en godt varm pande. Brug en spiseskefuld dej til hver blinis. Steg 12-14 små blinis.

De små pandekager kan fryses, indtil de skal bruges.

Servér 3 blinis pr. person. Sæt de små pandekager på fire store tallerkener.



“topping”

Lav en lille portion af kapers- og tomatsnacken.

Smag creme fraichen til med salt og peber.

Læg kaperssnacken på en blinis pr. person.

Læg 1/2 spsk creme fraiche på hver af de resterende blinis og læg en teskefuld sort ”kaviar” på de fire blinis og en teskefuld rød på de sidste fire pandekager. Drys evt. rødløg samt klippet dild på pandekagerne med ”kaviar”.

Du kan finde flere ideer til blinis her.


.

cavi-art

cavi.art.1

Cavi-art er et lækkert produkt lavet af tang. Det fås rødt og sort med smag nogenlunde som kaviar fra fisk.

Desuden fås cavi-art med smage som chili, wasabi, ingefær mv.

Cavi-art findes nemmest i Føtex.

.

 

 

 

vegetarret, vegetaropskrift

~ by kodfrifredag on 23. December 2011.

2 Responses to “blinis med cavi-art og kaperssnack”

  1. Hej Kirsten,
    Jeg har ikke kunne finde din nytårsmenu som også findes i Vegetarbladet, men jeg skriver fordi jeg skal have en “rigtig” mand på besøg nytårsaften, som har sagt ja til at være med på vegetarmenuen denne aften :-) Han spurgte ellers efter de store bøffer inden han sagde ja og derfor er jeg kommet i tvivl om denne sammensætning (blinis til forret og de små porretærter mm.) er nok…? Jeg har ikke lavet dem før og derfor er det svært for mig lige at vide om den ene tærte er nok til hovedret.. :-)
    Ps der er semi fredo is til dessert med druer.

    På forhånd tak,
    Kh Maria

    • Kære Maria,
      Det er vigtigt, at din gæst bliver mæt (og glad for maden), så jeg foreslår, at du starter middagen med en suppe. Vælg fx svampebisquen (http://wp.me/pHBxF-398) og giv flute til. Hvis du derefter vælger blinis, så bag rigeligt og lad evt. gæsterne tage selv, regn med mindst 3 stk. pr.person + ekstra til sultne mænd.
      Hvis du går videre med porrepateerne, så giv fx bagte kartofler (fx tyndt skivede, vendt i olivenolie, krydderurter salt og peber og bagt i fad) og/eller brød til samt evt. en salat.
      Hvis du spiser ost, så servér en eller to gode oste inden desserten.
      Så er jeg næsten sikker på, at din gæst bliver både glad og mæt.
      Alle retterne kan tilberedes dagen i forvejen og varmes.
      Rigtig godt nytår til dig og dit selskab!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: