rosenkål med blomkålsmayo

rosenkål med blomkålsmayo

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

16 mellemstore rosenkål

 

blomkålsmayo:

4 spsk mayonnaise

ca. 1 spsk citronsaft

1-2 spsk sojafløde eller anden fløde

2 tsk sennep

250 g blomkål

2 spsk finthakkede valnødder

frisk timian

 

Skær rosenkålene igennem og læg dem i kogende vand. Kog dem ca. 4 minutter. Afdryp og afkøl dem (drik kogevandet eller brug det i en suppe).

Rør mayonnaisen med citronsaft, fløde og sennep. Smag godt til med salt og peber.

Riv blomkålen fint på råkostjernet og rør den i mayonnaisen. Tilsæt hakkede valnødder og smag til igen.

Skær rosenkålene igennem og tag det inderste af kålen ud (brug det i en suppe) og fyld rosenkålen med blomkålsmayo.

Denne portion blomkålsmayo rækker til mere end dette fyld. Brug resten som tilbehør til frikadeller eller som dip til gulerodsstave.

Servér den lille forret på fire tallerkener med 8 halve kål til hver portion. Drys med timian.

Du kan også servere de fyldte kål sammen med rosenkålssuppe.

 

 

 

vegetaropskrift, vegetarret

~ by kodfrifredag on 23. December 2011.

2 Responses to “rosenkål med blomkålsmayo”

  1. Mhmm lige efter mit hoved :)

    Hej fra Tina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: