bage bolsjerødbeder m. peberrodsmayo og radisespirer

bagte bolsjerødbeder m. peberrodsmayo og radisespirer

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4 mellemstore stribede rødbeder (eller almindelige røde)

6 spsk mayonnaise

reven peberrod (eller sennep)

citron

radisespirer eller karse

 

Rødbeder skal bage temmelig længe i ovnen, så det er praktisk og energibesparende at bage rødbederne samme dag, man bager brød.

Valnødderugbrød er lækkert som tilbehør til rødbederne, så lav evt. begge dele i ovnen samtidig.

Hvis du skrubber rødbederne helt rene, kan du spise skallen med. Den smager skønt!

Sæt rødbederne på en bageplade. Hvis du bager dem sammen med rugbrødet, så sæt dem i ovnen, når temperaturen er sænket til 160 grader. Bag rødbederne 40-50 minutter afhængig af størrelsen.

Smag mayonnaisen til med salt, peber, reven peberrod eller sennep og citronsaft. Du kan evt. røre lidt fløde i mayonnaisen – eller yoghurt.

Servér rødbederne med dippet og drys med friske grønne spirer.

Giv også gerne ristet rugbrød til.

vegetarret, vegetaropskrift

~ by kodfrifredag on 29. December 2011.

2 Responses to “bage bolsjerødbeder m. peberrodsmayo og radisespirer”

  1. Årh altså, Kirsten. Jeg ville gerne på kost hos dig i en uges tid ;-) Jeg er alt for dårlig til at få lavet vegetarmad, måske et nytårsforsæt…….

    Jeg håber at dit 2012 må blive fantastisk – og at vi mødes :-)

    KH
    Birthe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: