søde kartofler med fyld af linser og svampe

søde kartofler med fyld af linser og svampe

 

100 g sorte belugalinser eller grønne puylinser

4 store søde kartofler (ca. ¾ kg)

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

250 g brune champignon

3 spsk olivenolie

1 spsk røget paprika (evt. alm. paprika)

2-3 spsk citronsaft

2 spsk tamari

evt. lidt tør ost

persille

 

Kog linserne i vand, der dækker, 20 minutter. Afdryp dem.

Skrub kartoflerne helt rene eller skræl dem. Del kartoflerne i to og skær med en skarp kniv hele vejen rundt i kartoflerne ca. ½ cm inde.

Lav snit ned i kartoflerne og skær forsigtigt det meste af indmaden ud. Hak det udtagne.

Hak løg, hvidløg og champignon.

Varm olien op på en pande og svits løg og hvidløg et par minutter Tilsæt svampene og indmaden fra kartoflerne. Svits et par minutter. Tilsæt de kogte linser, paprika, citronsaft og tamari. Svits blandingen endnu 4-5 minutter og smag til med tamari, paprika og citronsaft.

Kom fyldet i kartoflerne. Top det godt op og sæt kartoflerne i et lavt ovnfast fad. Hæld lidt vand i bunden af fadet.

Du kan evt. drysse med lidt reven, tør ost.

Bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

Drys med hakket persille ved serveringen.

Servér en salat til, fx broccoli/blomkålssalat med nicoisedressing.


tip

Du kan erstatte de søde kartofler med almindelige store, faste kartofler.



~ by kodfrifredag on 18. February 2012.

2 Responses to “søde kartofler med fyld af linser og svampe”

  1. Det lyder jo spændende, Kirsten! God idé med de små bøger – et hit som værtinde-gave, inspirationskilde til mere vegetarmad for de danske familier m.m. Held & lykke med den nye opgave og god arbejdslyst.
    kh Erika

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: