croque monsieur – på den sunde og lækre måde

croque monsieur på den sunde og lækre måde 

 


Croque monsieur er en klassisk fransk ret med skinke på hvidt brød, dækket med bechamelsovs med ost og grillet – gisp!

Ja, det lyder voldsomt, og jeg har derfor arbejdet lidt med en supersund og meget lækker grøn udgave af retten.

Croque monsieur kan serveres som frokostret eller som forret.

 

4 store skiver selleri på ca. 1 cm’s tykkelse

2 spsk citronsaft

4 æg

en håndfuld friske spinatblade eller grønne salatblade

4 skiver rugbrød

2 små røde æbler

4 spsk mayonnaise

2 tsk sennep

4 spsk hakkede valnødder

4 spsk hakket persille

 

Læg selleriskiverne i kogende vand tilsat citronsaft og kog dem 4 minutter. Afdryp og afkøl dem (med mindre du serverer retten varm).

Spejl æggene eller pochér dem: kom æggene et ad gangen i let kogende vand tilsat et par spsk eddike. Lad æggene simre 3-4 minutter.

Rist rugbrødsskiverne og fordel de grønne blade på de fire skiver rugbrød.

Læg en selleriskive på hvert stykke brød.

Skær æblet i tynde skiver og læg dem som rosetter på sellerien.

Smag mayonnaisen til med sennep og dryp mayonnaisen på selleri og æbler. Læg æggene øverst.

Drys med hakkede valnødder og hakket persille.

Retten kan serveres varm eller kold.


tip

Du kan udelade æggene.

 

 

 

vegetarret, vegetaropskrift

~ by kodfrifredag on 1. March 2012.

Leave a comment