orientalsk rissalat med kokos

orientalsk rissalat

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 dl brune ris

2 dl sorte ris (vilde ris)

25 g frisk kokosnød (kan udelades)

150 g edamamebønner (købes dybfrosne i supermarkeder)

½ agurk

2 forårsløg

1-2 røde chili

100 g bønnespirer

frik koriander

 

dressing:

4 spsk olivenolie

1 spsk ristet sesamolie (kan udelades)

2-3 spsk lime- eller citronsaft

2 spsk fintsnittet citrongræs

2 spsk reven ingefær

1 fed hvidløg

2-3 spsk tamari

 

Kog de to slags ris hver for sig efter anvisningerne på pakkerne (du kan også nøjes med én slags ris). Se efter, at vandet ikke koger væk. Når risene er møre, skal al vand være dampet væk.

Afkøl risene.

Skær kokosnøden i tynde skiver og rist dem gyldne på en tør pande (du kan se her, hvordan du får hul på nøden).

Bælg bønnerne. Skær agurken i små terninger. Snit forårsløg og chili (fjern kernerne).

Hæld kogende vand over spirerne og afdryp dem.

Bland alle ingredienserne.

Rør en dressing af de to slags olie og citronsaften. Tilsæt citrongræs, ingefær og presset hvidløg.

Smag til med tamari og evt. lidt salt og sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med frisk koriander.


vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret

~ by kodfrifredag on 12. April 2012.

2 Responses to “orientalsk rissalat med kokos”

  1. Kære Kirsten
    Jeg har længe tænkt, at jeg skulle rose dig for dine opskrifter, men tiden går og det er ikke blevet til noget.
    Jeg har været vegetar i mange år, men har af uransagelige årsager først fornylig fået øjnene op for dine opskrifter, og jeg må sige – de fleste af dem er fantastiske. Lige nu har jeg lavet rissalaten, og jeg kan næsten ikke holde op med at smage den til – kan det virkelig passe, at den smager så godt? Jeg prøver en gang til, og jo – det er rigtigt nok – den smager helt vidunderligt, som så mange af dine andre opskrifter.
    Tak for dejlig inspiration.
    Kærlig hilsen Ingrid

    • Kære Ingrid,
      Tusind, tusind tak for din flotte ros.Hvis der er noget, der gør mig glad, så er det, hvis jeg kan glæde andre mennesker med velsmagende og lækker mad. Mad er jo helt centralt i vores liv, så jeg synes, at hvert eneste måltid skal være en glæde og en oplevelse.
      Faktisk arbejder jeg rigtig meget med smag og smagssammensætninger, når jeg laver mine opskrifter, så jeg er bare SÅ glad for at få din respons.
      Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive. Jeg håber at kunne levere mange flere gode smagsoplevelser fremover.
      De kærligste hilsener
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: