kold rødbedesuppe fra Tallinn

kold rødbedesuppe fra Tallinn

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

400 g rødbeder

5 dl grøntsagsbouillon

4 dl skyr eller yoghurt, evt. vegansk

1 bdt dild

rugbrød

 

Kog rødbederne møre, 20-30 minutter, afhængig af størrelsen. Afkøl og flå rødbederne. Skær dem i tynde skiver og derefter i smalle strimler.

Rør bouillonen med mælkeproduktet og smag godt til med salt, peber og klippet dild.

Sæt suppen i køleskabet, til den skal serveres. Servér suppen med lidt skyr på toppen og drys med mere klippet dild.

Giv ristet rugbrød til suppen.




tip

Rødbedesuppe er basismad i Rusland og de østeuropæiske lande. Der findes mange slags rødbedesupper med den russiske borsch som den mest kendte.

Denne estiske rødbedesuppe er noget af det nemmeste, der findes. Esterne bruger det proteinrige mælkeprodukt skyr, men du kan sagtens bruge yoghurt, evt. vegansk.




vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret, kødfri opskrift

~ by kodfrifredag on 13. June 2012.

2 Responses to “kold rødbedesuppe fra Tallinn”

  1. Det lyder som en skøn og utrolig nem suppe, – Dén må prøves :)
    Og så skriver du at du ønsker dig en suppe buffet herhjemme. Der er allerede én af slagsen her i københavn, som skulle være rigtig god. http://www.yelp.com/biz/souperbe-copenhagen her bliver den vurderet, jeg skal i hvert fald selv derind forbi i løbet af sommeren. – Han har supper både med og uden kød. God fornøjelse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: