rødbedesalat fra Estland

rødbedesalat fra Estland 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g små nye rødbeder

3/4 dl eddike (æble- eller riseddike)

ca. 2 spsk råsukker

4 spsk olivenolie

blade og stængler fra små nye rødbeder

grønne salatblade, fx iceberg og/eller romaine

100 g fast gedeost eller vegansk ost

dild

 

Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. en mandolin.

Bring eddiken i kog sammen med sukkeret. Lad sukkeret blive opløst og læg rødbedeskiverne i lagen. Sluk for varmen og lad rødbederne afkøle. Vend rundt i dem og lad dem evt. stå til næste dag.

Tag rødbederne op af lagen og tilsæt olien. Smag dressingen til med salt og peber og evt. mere sukker.

Skær rødbedestænglerne i tynde skiver og riv rødbedebladene og den grønne salat i små stykker. Bland de tre ting.

Arrangér salaten på et fad med de marinerede rødbeder på toppen.

Skær osten i små strimler og drys dem på sammen med klippet dild. Hæld dressingen over.




vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift, kødfri opskrift

~ by kodfrifredag on 13. June 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: