krydret gulerodsdip m. granatæblekerner

krydret gulerodsdip m. granatæblekerner

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

300 g gulerødder

1-2 tsk harissa

1-2 spsk sojafløde eller tyk kokosmælk

1-2 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie

1 granatæble

 

Skær gulerødderne i små terninger. Kom dem i kogende vand og lad dem simre 5 minutter – eller endnu bedre: læg dem på en kogerist, så de kun dampes. Lad dem blive møre.

Afdryp gulerødderne og blend dem med 1 tsk harissa, sojafløde eller kokosmælk, citronsaft, olivenolie og et drys salt.

Smag dippet godt til med alle ingredienserne.

Del granatæblet og tag forsigtigt kernerne ud. Pas på – saften sprøjter en del. Fjern alle hvide hinder og rør granatæblerne i dippen.

Servér fx de sprøde lavashbrød til dippen.

 


tip

Hvis du ikke har eller kan skaffe harissa (købes på dåse i indvandrerbutikker) så brug i stedet den chilipasta, der bruges i orientalske retter (købes i bøtter i butikker, der sælger orientalske produkter). 

Du kan bage guleroden i ovnen i stedet for at dampe den. Det er især en god idé, hvis ovnen alligevel er i gang.

Hvis guleroden bages i stedet for dampes, bliver dippet mere “fast”.


Du kan også helt simpelt smage til med finthakket, frisk chili eller tørrede chiliflager. Det vigtigste er, at dippet er godt krydret.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 19. July 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: