ugens menu uge 29, på marked i London

Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se nedenfor th. Så får du besked, når der er nye lækker-bidder. Hvis du vil afmelde abonnementet, så gå ind samme sted – og send desuden en mail til mig: kirsten.skaarup@privat.dk

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25. juli 2012

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

e n  k o l d  s u p p e

 

kold agurkesuppe

Agurkerne hænger tæt på planterne i øjeblikket, og nu hvor sommeren er kommet, er det oplagt at køle sig med en kold og cremet agurkesuppe med mynte.

Du kan fx spise det sprøde lavashbrød til, se længere nede på siden.

Klik på billedet, så får du opskriften.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24. juli 2012

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

d u m m e  s v i n

 

spiser du bankekød?

Svin er kloge og intelligente dyr, der føler smerte på samme måde som mennesket, så overskriften går ikke på dyrene, men på en vis type mennesker, der ikke burde have tilladelse til at have med dyr at gøre.

Jeg tænker specielt på de folk, der slår grisene til plukfisk på vej til slagteriet.

Antallet af mishandlinger af grisene stiger år for år. Det drejer sig om kraftige slag med jernrør, kæder og brædder, og vi taler ikke om tjatterier for at få grisene så hurtigt til slagtebænken som muligt. Der er tale om virkelig grov vold. Som om de stakkels dyr ikke havde lidt nok allerede i svinestaldene.

Men hvorfor slår man de stakkels dyr? Det gør man, fordi forbrugerne forlanger billigt kød, og det er akkordarbejde at af- og pålæsse dyrene.

Denne praksis kan kun afskaffes ved at forbrugeren nægter at købe billigt kød.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22. juli 2012

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

r o d f r u g t e r  r y k k e r

 

godt nyt fra forskningen

I øjeblikket kommer den ene opløftende undersøgelse efter den anden.

Netop nu har Kræftens Bekæmpelse offentliggjort en stor undersøgelse, der viser, at risikoen for tyktarmskræft mindskes betragteligt, hvis man spiser mange rodfrugter og fuldkornsprodukter.

Man har i 13 år fulgt 57.000 personer, og det viste sig, at risikoen for tyktarmskræft faldt med 35% for kvinder, der spiste mange rodfrugter og kornprodukter. Resultatet var en anelse mindre for mænd.

Til gengæld beskytter rug og tomater mænd mod prostatakræft, så hvorfor ikke nyde en rodfrugtlasagne med tomatpesto og spise ristet rugbrød til?

Klik på billedet, så får du opskriften.

 

rodfrugtlasagne med tomatpesto

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21. juli 2012

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

k o m m e r  s n a r t

 

 

 

undgå gift og tilsætningsstoffer

“Den lille grønne for madpakkespisere” udkommer om et par uger. Prisen bliver kr. 249,-, men det bliver muligt at bestille bogen her på bloggen til favørpris. Hold øje.

Bogen indeholder mere end 100 opskrifter på sund og lækker frokostmad – lige fra sunde postejer til smørepålæg og lidt til den søde tand.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20. juli 2012

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

m a n g l e r  d u  e n  l i l l e  f o r r e t ?

 

 

 

grillet blomkål

Skær tynde skiver af blomkål, pensl dem med olie og læg dem under grillen til de er gyldne.

Lad blomkålen afkøle og arrangér skiverne på et fad eller fire tallerkener.

Rør mayonnaise eller yoghurt sammen med en håndfuld rosiner og 4 spsk hakkede kapers. Smag til med salt og peber og læg “sovsen” på blomkålen.

Drys med bredbladet persille eller basilikum.

 


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19. juli 2012

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

l o n d o n  c a l l i n g  2  


___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


borough market


Borough Market er Londons mest kendte marked – og en sand skat for alle madaffectionados. 

Her finder man alle slags fødevarer fra Storbritannien og udlandet. Og alt er af den allerbedste kvalitet. 

Markedet er åben torsdage, fredage og lørdage. Mandag til onsdag er der åbent til frokost (kl. 10-15), og da der er masser af små og store spisesteder, er der rig mulighed for at smage på de gode produkter.

Se åbningstiderne her.

Tag undergrundsbanen til London Bridge og find markedet på  Southwark Street nr. 8.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________


hvem kommer først?

 

Denne plakat med et gammelt foto af grønthandlernes stafetløb kunne illustrere lysten til at komme først med det sidste nye. Når man slentrer rundt på Borough Market har man i al fald fornemmelsen af, at de er fremme i skoene.

Man har simplet hen fingeren på “madtrend-pulsen”.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Endelig kan man finde godt brød i England. Der er stadig alt for meget af det hvide brød bagt af tapetklister, men der dukker mange nye bagerier op, der har fundet ud af, at godt brød er rygraden i et godt måltid mad.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

i grøntsagshimlen

På Borough Market finder man også alverdens grøntsager og frugter fra alverdens lande. Altsammen i fineste kvalitet. Det er virkelig inspirerende.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________


oliven for enhver smag

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Firmaet Spice Mountain sælger hotte chili og mange andre spændende krydderier på markedet. Er du ikke lige i London, kan du bestille de eksotiske varer direkte hos firmaet.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________


lakrids er in

Moden inden for mad og for smag ændrer sig ligesom al anden mode.

Lige nu skal der helst være lakridssmag i det meste. På Borough Market fås lakrids i alle afskygninger: lakridsrødder, reven lakridsrod, pulver etc.

I min nye madpakkebog bruger jeg lakridsrod som spyd til terninger af frisk frugt – og snart kommer der en rødbedesalat på bloggen med en lakridsdressing

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Der er masser af gode råd at få hos de handlende på markedet. Her får Ida en masse info om lakridsrødder, høvlet lakrids, dyrkning, oprindelse og anvendelsesmuligheder. Lakridsmandens tålmodighed er uendelig!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

En enkelt flaske hvid trøffelolie eller to vil man selvfølgelig også gerne have!

___________________________________________________________________________________________________________________________________


restaurant Nopi i London

I Londons Soho, i Warwick Street, ligger den hyggelige og gode Restaurant Nopi.


Restauranten har dejlige grøntsagsretter på kortet, og da jeg var der for nylig, fik jeg som appetizer det sprøde brød fra Mellemøsten, som hedder lavash. Brødet blev serveret sammen med en gulerodsdip gjort “hot” og interessant med den marokkanske chilipasta, harissa og kerner af granatæble, se fotoet nedenfor.


_

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Granatæbler er smukke, både udvendigt og indvendigt. Men pas på, når du graver kernerne ud. Frugten sprøjter i alle retninger!

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

et af verdens ældste brød

Det sprøde brød, lavash, fra Mellemøsten er lækkert at spise til gulerodsdippen. 

Opskriften hører til blandt verdens ældste brødopskrifter.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

u g e n s  o p s k r i f t e r

 


___________________________________________________________________________________________________________________________________________

gulerodsdip med harissa og granatæblekerner

Gulerodsdippen er dejlig krydret med den marokkanske chilipasta, harissa. Og kernerne fra granatæblet giver behagelig sødme.

Klik på billedet, så får du opskriften.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

lavashbrød

Dette brød har været spist i Mellemøsten i årtusinder. Det er dejligt til dips, men det kan også spises til supper eller salater.

Klik på billedet, så får du opskriften.

 

 


~ af kodfrifredag på 19. juli 2012.

2 kommentarer to “ugens menu uge 29, på marked i London”

  1. Hej Kirsten! Når man klikker på billedet af sommersuppen, kommer der kun et forstørret billede – ikke nogen opskrift!
    Kh. Toni

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 1.767, der følger denne blog

%d bloggers like this: