rødbedesalat m. kirsebær og lakridsdressing

rødbedesalat m. kirsebær og lakridsdressing

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

400 g rødbeder (gerne små nye)

¾ dl balsamico

1 spsk råsukker

4 stjerneanis

200 g kirsebær (kan erstattes af brombær eller hindbær)

ca. 1 tsk lakridspulver (kan udelades)

4 spsk olivenolie

1-2 spsk citronsaft

evt. små blade fra rødbederne

 

Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver. Brug gerne en mandolin.

Varm balsamicoen op på en pande. Tilsæt rødbederne og sukkeret. Kog balsamicoen ind for svag varme. Vend rundt i rødbederne ind imellem.

Tag frøene ud af stjerneanisen og knus dem i en morter. Drys dem på rødbederne.

Del kirsebærrene og fjern stenene. Hvis du bruger hele kirsebær, så bevar stilkene, så man kan se, at der er sten i frugterne. Ellers kan det være hårdt ved tænderne!

Rør olie og citronsaft sammen og tilsæt lidt lakridspulver. Smag til med salt, peber og evt. mere lakridspulver.

Hæld dressingen over de varme rødbeder og lad dem afkøle.

Hvis der er spæde blade på rødbederne, så vend en håndfuld i salaten.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 16. August 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: