”perle”salat m. æble/sennepsmayo og brombær

 ”perle”salat m. æble/sennepsmayo og brombær

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_

200 g perlespelt, perlerug eller perlebyg

50 g græskarkerner

2-3 stilke bladselleri

100 g brombær (kan erstattes af friske hindbær eller blåbær – eller 50 g rensede hyben)

 

æble/sennepsmayo:

1/2 æble (ca. 75 g)

3-4 spsk limesaft

3/4 dl mayonnaise, evt. vegansk

sennep

 

Kog kornene i rigeligt vand tilsat et drys salt ca. 15 minutter. Tyg på et par korn for at mærke, om de er møre.

Afdryp og afkøl kornene.

Rist græskarkernerne på en tør pande.

Skær bladsellerien i meget små terninger og bland dem i kornene sammen med brombær og græskarkerner.

Riv æblet fint direkte ned i limesaften.

Smag mayonnaisen godt til med sennep, salt og peber. Det er vigtigt, at mayonnaisen smager tydeligt af sennep, da kornene er milde i smagen.

Rør det revne æble i mayonnaisen og smag til igen, evt. også med limesaft.

Vend mayonnaisen i salaten og drys evt. med lidt flere græskarkerner, brombær og snittet top af bladselleri.

 

 

~ by kodfrifredag on 24. August 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: