salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær

salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________’

200 g perlespelt, perlerug eller perlebyg

50 g friske hasselnøddekerner

175 g faste hyben

100 g brombær

1 god håndfuld ærtespirer eller andre grønne blade

 

dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk æbleeddike eller anden eddike

ca. 1 spsk sennep

3 spsk hakkede kapers

 

Kog kornene i rigeligt vand tilsat et drys salt ca. 15 minutter. Tyg på et par korn for at mærke, om de er møre.

Afdryp og afkøl kornene.

Skær nødderne igennem og rist dem gyldne på en tør pande.

Skær de faste hyben i fire dele og skrab kernerne ud. Skær ”kødet” i strimler.

Bland alle ingredienserne.

Rør en dressing af olie og eddike og et par spsk vand. Smag til med sennep, salt og peber.

Rør de hakkede kapers i og smag til igen.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 13. September 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: