tofufrikadeller m. ristede bøgehatte og spidskålssalat m. friske hasselnødder

tofufrikadeller m. ristede kejserhatte og

spidskålssalat m. pærer og friske hasselnødder

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

frikadeller:

250 g kartofler

200 g tofu, gerne røget eller marineret

100 g løg

125 g gulerod

100 g majs (evt. 50 g majs/50 g grønne ærter)

4 spsk finvalsede havregryn

4-5 spsk sojafløde eller anden fløde

1 spsk garam masala

rasp

olie til stegning

 

svampe:

2 forårsløg

1 lille skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

200 g kejserhatte, bøgehatte eller andre svampe

limesaft

 

spidskålssalat:

¼ grøn spidskål

¼ lilla spidskål

1 pære

25 g friske hasselnøddekerner

1 håndfuld brøndkarse eller andet grønt

4 spsk olivenolie

2-3 spsk limesaft

½-1 spsk sennep

 

frikadellerne:

Kog kartoflerne møre, pil dem og mos dem godt.

Smulder tofuen og rør den i kartoffelmosen.

Hak løget fint og riv guleroden. Tilsæt de to ting til farsen sammen med majs og/eller ærter.

Rør havregryn, fløde og garam masala i farsen sammen med lidt friskkværnet peber og salt. Smag godt til.

Lad farsen hvile en halv times tid og vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes lidt flere havregryn eller – hvis farsen er for fast – lidt mere fløde.

Form med melede hænder ca. 16 frikadeller af farsen. Vend frikadellerne i rasp og sæt dem på en pande med meget varm olie. Steg frikadellerne gyldne, ca. 5 minutter på hver side. Skru lidt ned for varmen, når frikadellerne er sat på panden.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

svampene:

Snit forårsløgene. Hak skalotteløg og hvidløg.  Svits løgene i olien et par minutter.

Skær svampene i skiver og derefter i strimler. Kom dem på panden sammen med en spsk limesaft og rist svampene for god varme, til de er gyldne.

Drys med salt og peber.

 

salaten:

Snit de to slags kål papirtyndt. Skær pæren i tynde både.

Rist nødderne gyldne på en tør pande og bland dem med kål, pærer og grønt.

Rør en dressing af olie, lime og sennep. Smag godt til med salt og peber.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

Frikadellerne kan desuden serveres med mango/korianderchutney, se nedenfor.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

mango/korianderchutney

Du kan også servere en mango/korianderchutney til frikadellerne – og måske en kartoffelsalat.

Klik på billedet, så får du opskriften.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 16. October 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: