ovnbagt biksemad med marineret tofu

ovnbagt biksemad med marineret tofu

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

Denne version af biksemad er bagt i ovnen. Det er naturligvis kun fornuftigt, hvis du alligevel har ovnen tændt og fx. bager brød.

Dog vi jeg sige, at de ovnbagte grøntsager smagsmæssigt vinder over grøntsager, der er svitset på panden.

Hvis du ikke ønsker at bage rodfrugterne, kan du dog sagtens stege dem på en pande i ca. 1 dl olivenolie.

Grøntsagerne fylder meget, så de må evt. steges ad flere omgange.

 

marineret tofu:

200 g neutral eller røget tofu

4 fed hvidløg

½ spsk tørret salvie

1-2 spsk sennep

4 spsk tamari

 

biksemad:

1,5-2 kg rodfrugter: kartofler, rødbeder, persillerødder, pastinakker, selleri, jordskokker etc.

olivenolie til stegning

150 g løg

1 bdt purløg

 

Skær tofuen i smalle strimler eller i små terninger.

Pres hvidløgene og smulder salvien. Rør begge dele sammen med sennep og tamari.

Læg tofustykkerne i marinaden og lad dem trække nogle timer, gerne natten over.

Skær de valgte rodfrugter i terninger og læg dem i en bradepande. Drys med lidt salt og dryp ca. ½ dl olivenolie over grøntsagerne. Vend dem rundt.

Sæt bradepanden i ovnen og bag grøntsagerne ca. 20 minutter. Vend rundt i dem et par gange under bagningen.  Bid i et par terninger for at mærke, om grøntsagerne er møre.

Skær løgene i ringe og steg dem let gyldne i 2 spsk olivenolie. Tilsæt tofustrimlerne med marinaden og svits det hele et par minutter.

.

.

Bland alle ingredienserne sammen på en stor stegepande eller evt. i bradepanden. Sæt bradepanden i ovnen igen 5-6 minutter, hvis retten ikke er varm nok.

Servér biksemaden med klippet purløg.

Hvis du spiser æg, kan du placere et spejlæg på toppen af hver portion. I givet fald kan du udelade tofuen.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret

~ by kodfrifredag on 8. November 2012.

4 Responses to “ovnbagt biksemad med marineret tofu”

  1. Herlig biksemad ……….og velkommen hjem,
    håber du er på benene igen.

    Mange hilsner Hanne Lise

  2. Kære Kirsten
    Sikke dejlig opskrift på biksemad.
    Kh
    Lis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: