orangemarineret fennikel

orangemarineret fennikel

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Denne salat har lidt nordafrikansk præg over sig, nærmere betegnet marokkansk.

Salaten kan spises som forret eller som tilbehør – og på grund af citrusfrugterne kan den også fint bruges som en efterret, en slags ikke-sød dessert.

.

.

1 stor fennikelknold

25 g mandler

1 økologisk appelsin eller 2 økologiske clementiner

50 g små sorte oliven

 

marinade:

1 dl appelsin- eller clementinsaft

2 spsk citronsaft

3 spsk olivenolie

1 fed presset hvidløg

2 tsk kanel

2 tsk stødt spidskommen

½-1 tsk stærk rosenpaprika

 

Snit fennikelknolden i meget tynde skiver. Bug gerne en mandolin.

Rør marinaden sammen og smag den til med krydderierne samt salt og evt. et nip sukker.

Hæld marinaden over fennikelstrimlerne og dæk fadet til. Lad fennikelen marinere 5-6 timer eller natten over.

Del mandlerne og rist dem gyldne på en tør pande.

Del appelsinen eller clementinerne og skær dem  i små stykker.

Anret salaten på et fad. Læg citrusstykkerne på og drys med de sorte oliven.

Hak også evt. fennikelgrønt og drys det på – gerne sammen med lidt mere kanel.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret, kødfri ret

~ by kodfrifredag on 22. November 2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: