små spidskålspakker med quinoafyld i kokossovs

små spidskålspakker med quinoafyld i kokossovs

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

hvem sagde kedelig kål?

En af mine yndlingskål er spidskålen. Den kan tilberedes på utallige måder. Her er den forvandlet til gammeldags kålpakker med et dejligt smagende fyld af bl.a. quinoa.

De små quinoafrø fra Bolivia er meget næringsrige, især indeholder de meget protein. Se mere om quinoa her.

.

.

15 g tørrede, blandede svampe

100 g quinoa, gerne sort

70 g solsikkekerner

50 g skalotteløg

1 dl finthakket tørret tomat

1 dåse kokosmælk (3-4 dl)

4 spsk hørfrø- eller olivenolie

2 spsk citronsaft

1 stort spidskålshoved (eller 2 små)

evt. maizenamel

1 rød chili

hvid sytråd

frisk koriander

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

fyldet får bl.a. smag af skalotteløg, tørrede svampe og tørrede tomater

.

Læg svampene i blød i vand, der dækker, en times tid.

Lad quinoaen stå i vand et kvarters tid og afdryp frøene. Kog quinoaen i dobbelt mængde vand med et drys salt ca. 15 minutter.

Afdryp frøene i en fintmasket sigte.

.

den afdryppede quinoa

.

Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande.

.

.

Hak skalotteløget fint.

Afdryp og hak svampene.

Rør svampe, solsikkekerner, skalotteløg og tørret tomat i den kogte quinoa.

Tilsæt 2-3 spsk af den øverste ”fløde” fra dåsen med kokosmælk. Rør også olien og citronsaften i. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

sovs:

Kom resten af kokosmælken i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Rør 1 spsk maizenamel ud i vand og tilsæt det. Hvis du vil have sovsen tykkere, så tilsæt mere maizenamel.

Hvis du bruger chili, så hak den fint og kom den i sovsen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hæld sovsen i et lavt ovnfast fad.

 .

fold kålen sammen om quinoafyldet

.

kålpakkerne:

Tag forsigtigt 16 blade af spidskålen. Skær det nederste grove stykke af midterribben fra. Hak det fint og rør det i quinoablandingen.

Læg kålbladene i kogende vand et par stykker ad gangen. Damp kun kålen let. Bladene skal blot blive bløde. Afdryp dem.

Klip 16 længder af sytråden.

Læg en spsk quinoafyld på midten af hvert kålblad. Fold kålen sammen og snør sytråden omkring.

Sæt de små kålpakker i kokosmælken og sæt fadet i en 200 grader varm ovn 15-20 minutter.

.

varm overskydende fyld i ovnen

.

Du har formentlig fyld tilovers. Det varmes med i en ovnfast skål i ovnen.

Du kan servere ristet rugbrød til kålpakkerne – eller en salat med hele korn.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

en lækker spidskålspakke

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

variation med radicchiosalat eller rødkål

Hvis du vil have farve- og smagsvariationer i fadet, så lav halvdelen af kålpakkerne med radicchiosalat (det kan dog være svært at finde hoveder, der er store nok). Den røde salat har en let bitter smag og går fint sammen med den milde spidskål.

Men du kan også vælge rødkål, hvis du blot vil have en farvevariation.

.

.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

~ by kodfrifredag on 22. November 2012.

6 Responses to “små spidskålspakker med quinoafyld i kokossovs”

  1. Uhmmm hvor den smagte. Kan kun anbefale den.
    Tak Kirsten

  2. Sikke nogen spændende og inspirerende opskrifter! Med dit flotte udvalg af vegetariske opskrifter bliver det nemmere at få indført vegetardage! Tak for det:)

    • Kære Maiken,
      Mange tak for din hilsen. Det glæder mig rigtig meget, hvis du føle dig inspireret. Det jeg gerne vil er netop at inspirere til mere grønt. Og det SKAL jo smage godt og helst se smukt ud. Jeg vil gerne, at mad skal være en oplevelse.
      Kh
      Kirsten

  3. Hvor længe skal det have i ovnen? Mvh. Therese

    • Kære Therese,
      Mange tak for dit spørgsmål. Det er jeg rigtig glad for, for det er en forglemmelse, at jeg ikke har skrevet ovntiden på. Kålpakkerne skal være i ovnen 15-20 minutter. De må gerne blive let brune, så hold øje med dem.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: