grønkålspesto

grønkålspesto

grønkålspesto

Grønkål er den rene og skære vitaminpille i krøllet form! Og så tyder ny norsk forskning på, at grønkål kan være kræfthæmmende. Læs mere her.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

grønkålspesto i kop

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3-4 blade grønkål (eller to potter basilikum eller mynte, koriander – eller om foråret et par store håndfulde ramsløg)

4 fed hvidløg

50 g parmesanost

50 g pinjekerner, solsikkefrø, mandler eller nødder

1-2 dl olivenolie

citronsaft

 

Fjern ribberne fra grønkålen og hak den groft med en kniv.

Hak hvidløgene og riv osten.

 

grønkål og blender. Wanda 1

.

Kom alle ingredienserne i en blender. Kom olien ved lidt ad gangen og blend til massen er ensartet.

Wanda, som her indvier min nye stavblender,  blender først pinjekernerne, derefter hvidløgene og til sidst grønkålen.

Rør det hele sammen i en skål og tilsæt olie til pestoen er tilpas lind.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tilsæt om nødvendigt mere olie. Du kan også bruge lidt vand for at spare på fedtstoffet.

.

hvidkålssalat og grønkålspesto

Salaten i skålen er en spidskålssalat med grønkålspesto og tang.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 6. December 2012.

7 Responses to “grønkålspesto”

  1. Så flot en pasto og så flot en hånd LOLLL
    Takker for opskriften og vejledningen.
    Super fantastisk Kirsten.
    Knus fra Wanda

  2. !

  3. Hej Kirsten,
    jeg giver dig 100% ret: Bamix’en er et super og uundværligt værktøj i mit køkken, den kan jeg varmest anbefale – også som julegave…
    Jeg skal helt sikkert afprøve grønkålspestoen. Tak for opskriften.
    med venlig vinterhilsen fra Erika

  4. Din opskrift på spidskålsalat med grønsagspesto blev straks afprøvet med succes – 7 kvinder synes den smager skønt! Og blomkålscurry røg direkte ind på favoritlisten! TAK, Kirsten.
    en smuk vinteruge til dig,
    kh Erika

    • Tusind tak for din hilsen, Erika. Det er bare SÅ dejligt at få tilbagemelding – og jeg må indrømme, at jeg også selv er ret vild med den blomkålscurry.
      Hav selv en god og smuk vinteruge forude.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: