ugens menu uge 51 2012, årets nytårsmenu

 

Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se et stykke nede i spalten th. Så får du besked, når der er nye lækker-bidder.

Hvis du vil afmelde abonnementet, så gå ind samme sted – og send desuden en mail til mig: kirsten.skaarup@privat.dk

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

26. december 2012

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

godt nytår

tak til Annika Winther for den søde tegning.

se nytårsmenuen længere nede på siden.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

l e t  m a d  t i l  m a v e n

.

trænger maven til lidt ro?

Er man blevet fristet her i julen til at nappe en ekstra bid af det kalorieholdige, kan maven trænge til at slappe lidt af med en grøntsagsret.

Den engelske klassiker “shepherds pie” er både velsmagende og let. Her er stort set ingen fedtstoffer, så kalorietælleren kan sættes til side i dag.

.

kartofler til overs?

Vi danskere smider ALT for meget mad ud. Ikke mindst her i julen havner tonsvis af spiselig mad i affaldsspanden.

Hvis du har kogte kartofler til overs, er de glimrende til kartoffelmosen, som danner “låg” på hyrdepien.

Fortsat rigtig god jul!

.

shepherds pie

shepherds pie.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24. december 2012

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

jul.blog kopi

.

en rigtig glædelig grøn jul

Jeg ønsker alle bloggens læsere en glædelig jul. Jeg håber, I har fået ideer til en lækker julemiddag fra udvalget her på siden, og at I vil nyde juleaften rigtig meget.

Og så har jeg her en ekstra idé til julens frokostbord:

.

julehummus

hummus rød

.

Lav en almindelig hummus eller en grov bønnehummus  – eller måske en hummus af edamamebønner.

Kog en mellemstor rødbede og purér den med, når du blender kikærterne eller bønnerne. Så får du en dejlig julerød hummus til frokostbordet.

.

julenisser

.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

23. december 2012

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

h ø j t  f r a  t r æ e t s  g r ø n n e  t o p

.

juletræ.

jul på Nørrebro

Hos Anna Sofie, Ida, Anette og Peter på Nørrebro synges julen ind.

Hos den musikalske familie fejres gammeldags jul med risengrød, saftevand og æbleskiver.

Tak til hele familien for en dejlig for-juleaften med de gode gamle julesalmer og lystig dans om træet.

.

julesang peter.

juletræet med sin glans …

juletræ 2

.

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22. december 2012

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

 d e t  l u g t e r  b r u n t  o g  b r æ n d t

.

engel m armbånd

.

en hurtig ret i den travle juletid

Mens vi har travlt med at købe de sidste julegaver, finde det smukkeste papir og pakke de fineste pakker, mens vi har travlt med forberedelserne af julemaden, er der brug for lidt hurtig mad, måske også mad, der giver maven lidt hvile, inden den helt store middag juleaften.

Hvad er mere oplagt end en pastaret?

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

hurtig decemberpasta

pasta med valnødder og bladselleri.2.

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21. december 2012

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

” k a v i a r ”  p å  t i l b u d

.

cavi.art.glas.

cavi-art på tilbud

Jeg har lige fået oplyst, at de små tang”kugler”, Cavi-art®, som bruges til nytårets forret, er på tilbud i Føtex og Netto i denne og næste uge.

Cavi-art® er på spot i Netto (sort og rød – den røde er dog ikke vegansk) til kr. 12,- pr. glas i denne og næste uge.

I Føtex/Bilka koster to glas kr. 28,- indtil nytår.

Det kan anbefales at købe et lille lager. “Kaviaren” har lang holdbarhed, selv efter at glasset er åbnet.

.

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20. december 2012

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

m e n u  t i l  å r e t s  s i d s t e  a f t e n

.

.

god jul

Se forslag til julemenuen her.

.

god jul …

Den søde juletegning har jeg fået af min meget gode og nære ven, kunstneren Annika Winther. Tak til Annika.

Jeg har kendt Annika i rigtig mange år. Faktisk lavede Annika tegninger til min allerførste kogebog: Vegetariske festmiddage, som jeg hører at mange mennesker stadig bruger, skønt den har været udsolgt i mange år og er lidt gammeldags.

.

… og godt nytår

Selv om vi endnu har julen at glæde os til, er der sikkert mange, der allerede nu tænker på menuen til nytårsaften.

Den har jeg bud på i denne uge. Og i øvrigt kan den også bruges som julemenu.

årets nytårsmenu

består af en forret med småbitte æg og småbitte endnu mindre æg, nemlig det gode “kaviar”-produkt af tang: cavi-art.

Hovedretten er (næsten) danmarkspremiere på en aubergineret fra Rom.

Desserten er genbrug fra sidste år, tiramisu. Jeg er ikke god til desserter, og du kan nemt finde opskrifter på desserter i masser af kogebøger, så jeg holder mig mest til den “rigtige” mad.

.

forretten

er en lille “pranger-pung” af pandekage med fyld af vagtelæg og tang”kaviar”.

.

vagtelæg 1

vagtelæg pil

pandekage m caviart 1

pandekage m caviart 4

pandekage m caviart 5

pandekage m caviart

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

cavi-art – et lækkert tangprodukt

cavi.art.1
Du finder nemmest cavi-art – og også vagtelæg – i Føtex. Cavi-art fås med smag som kaviar fra fisk, med smag af wasabi, chili, ingefær mv.

.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

alternative forretter

Her er forslag til et par ande forretter. Blinis er fx. en klassisk forret til nytårsmenuen.

Avocado med cavi-art er også et godt forslag,  eller du kan vælge rødbede lagt sammen med gedeost.

.

blinis

blinis

avocado med tangkaviar

rødbeder med gedeost.2

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

hovedretten er fra Rom

Jeg har smagt den lækre aubergineret hos mine gode venner Mette og Hans, som har hjembragt ideen fra Rom.

Det er en rigtig festlig ret, der passer fint til  nytårsaften.

Ingredienserne er aubergine, squash, peberfrugt og mozzarellaost. Rullen kræver en smule håndarbejde, men retten kan tilberedes dagen før, den skal serveres.

.

auberginer grilletsquash grillet

auberginer til rulleauberginerulle til bagn

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

aubeginerullen 

er både smuk at se på – og så smager den dejligt!

auberginerulle 2auberginerulle

romescosovs.2

auberginerulle 3

.

.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

kransekagekonfekt

Klik på billedet og få opskrift på kransekagekonfekt til nytårsaften.

.

.

____________________________________________________________________________________________________________________________

 

.

n y t å r s m e n u

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

pandekager m. fyld af vagtelæg og “kaviar”

pandekage m caviart 6

De små “pranger-punge” rummer en glædelig overraskelse!

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

auberginerulle fra Rom

auberginerulle 3

Auberginerullen er lidt arbejdskrævende. Men det betaler sig!

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

romescosovs

romescosovs.2

Den spanske tomatsovs med nødder passer fint til auberginerullen.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

haroseth – lidt sødt til osten

figen m ost.

Hvis du skal have en bid ost inden desserten, kan jeg anbefale et tilbehør af purerede tørrede frugter, mandler/nødder og krydderier. Pureen er en lækker følgesvend til oste, især tørre oste.

Pureen hedder haroseth og stammer fra Mellemøsten.

Klik på billedet, så finder du opskriften.

.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

tiramisu

tiremisu.2

Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, der altid vækker glæde. Og så kan den laves dagen før, den skal serveres.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 20. December 2012.

4 Responses to “ugens menu uge 51 2012, årets nytårsmenu”

  1. Den nytårsmenu ser helt fantastisk og enkel ud. Kan godt finde på at nappe hele menukortet til aftenen.

    • Hi Gitte,
      Det glæder mig virkelig at høre, at du bliver fristet af det hele. Menuen kræver lidt arbejde, men jeg er næsten sikker på, at du vil blive glad for de mange smagsnuancer.
      Rigtig godt jul og et dejligt nyt år, ønsker jeg dig.
      Kh
      Kirsten

  2. Jeg har gennem årene haft rigtig mange succesoplevelser med at bestille vegansk mad på helt almindelige restauranter og caféer. Faktisk har jeg fået serveret mange fantasifulde og lækre måltider i alle mulige sammenhænge. I Aarhus kan fx fremhæves de kreative kokke på Café Castenskiold og Olive Restaurant, som et par gange har disket op med en fortryllende og farverig vegansk menu, der fik andre til at se lidt fortrydeligt på deres à la carte-bestilling.

    • Tusind tak for de gode ideer. Vi grøntsagsspisere bliver altid glade, når vi får ideer til gode restauranter, der kan og vil servere lækker vegetarmad.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: