ovnbagt rodfrugtmos
ovnbagt rodfrugtmos
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
godt 1 kg rodfrugter: kartofler, pastinakker, persillerødder, jordskokker, gulerødder, søde kartofler etc.
200 g løg
100 g sorte linser
½ dl olivenolie
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret merian
4 æg
12-14 bittesmå tomater
persille eller anden krydderurt
Skær de valgte rodfrugter i små terninger. Hak løgene. Kom begge dele i kogende vand, der dækker. Læg låg på gryden og damp grøntsagerne 10-12 minutter.
Hvis du har en grøntsagarist, så læg grøntsagerne på den. Så skal de dampe lidt længere.
Kog linserne i rigeligt vand 15-20 minutter og afdryp dem.
Kom grøntsagerne i en kartoffelmospresser eller mos dem grundigt med en gaffel.
.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Rør olivenolie og krydderurter i mosen og smagt godt til med salt og friskkværnet peber. Det er vigtigt, at mosen smager af noget.
Pisk æggene i mosen et ad gangen.
.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Tilsæt de kogte linser og hæld mosen i et ovnfast fad. Sprøjt evt. en kant rundt på mosen.
.
.
Sæt små tomater i mosen. Eller brug tomaterne rå og sæt dem på, når mosen er bagt.
Bag rodfrugtmosen i en 200 grader varm ovn 45-50 minutter eller til overfladen er gylden.
Drys med hakket grønt ved serveringen.
.
Spis gerne en salat med hele korn til rodfrugtmosen, fx salat af perlebyg med majs og græskarkerner.
Du kan også prøve en ovnbagt kartoffel- og sellerimos med bønner.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Jeg har bedt om at blive slettet som modtager af nyhedsbrevet
Sendt fra min iPhone
Den 14/02/2013 kl. 08.48 skrev “Kødfri fredag” :
> >
Kære Mette,
Jeg beklager meget, at du ikke er blevet slettet på maillisten. Desværre kan jeg ikke gøre det. Jeg sender dig en mail om, hvordan du gør.
Kh
Kirsten
Uhmmm den skal da lige laves en af dagenen – ser lækkert ud – Takker
Jeg håber, rodfrugterne bliver gode. Velbekomme!
Kh
Kirsten
Uhm, hvor ser det lækkert ud, Kirsten – det er lige sådan en gang comfort food, man trænger til på en kold vinterdag som i dag! Tak for inspirationen!
kh. Trine
Hi Trine,
Selv tak. Jeg håber, at retten blev god!
Kh
Kirsten
Mums .. Smager bare skønt ..Dejligt med en ny måde at tilberede rodfrugter :o)
Hi Ulla-Britt,
Skønt at du kunne lide dan bagte mos. Måske skal du forsøge dig med de råstegte rødder? Det ER nemlig dejligt med alle de skønne rodfrugter – men også godt med lidt variation.
Kh
Kirsten
Ku’ man få en printvenlig udgave ? Jeg ville lige printe en opskrift – der kom 7 sider ud ! :-(
Kære Bente,
Øv, hvor ærgerligt. Det er irriterende, at se den ene side efter den anden komme ud af printeren. Det beklager jeg meget.
Men under alle opskrifter på bloggen står nogle symboler, bl.a.: “print”. Hvis du trykker her, kan du printe den aktuelle side ud uden at du får alle mulige andre sider med i købet.
Kh
Kirsten
Kære Kirsten
Dine opskrifter har gjort det til en fest at være vegetar. Af hjertet tak.
Aase
Kære Aase,
Åh, tusind, tusind tak. Jeg bliver rørt over al den ros. Det er helt ufortjent, for jeg kan jo slet ikke holde fingrene fra den grønne mad!Men det er selvfølgelig vidunderligt at høre, når opskrifterne falder i god jord. Tak.
Kh
Kirsten
Kan æggene erstattes med fx hørfrøskum eller husk?
Hi Anette,
Ja, du kan sagtens bruge begge dele. Konsistensen bliver lidt anderledes, men retten burde stadig være fin.
Kh
Kirsten