peberfrugter m. krydret løgfyld fra Sri Lanka

peberfrugter fra Sri Lanka m. krydret løgfyld

 fyldte peberfrugter.sri lanka 4

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kanal og ingefær spiller en stor rolle 

Verdens bedste kanel siges at komme fra Sri Lanka, så jeg har forsynet mig godt af den duftende bark.

.

Sri Lanka.ingefær

kanel
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

De fyldte peberfrugter stammer fra Sri Lanka, og retten er et eksempel på, at sri lankanerne ofte bruger peber som stærkt krydderi i stedet for chili.

Retten er dog på ingen måder særlig stærk. Men du kan naturligvis selv afstemme styrken.

Peberfrugten stammer fra Sydamerika, men er i dag også en populær grøntsag i Asien. 

.

fyldte peberfrugter.sri lanka

 fyldte peberfrugter sri lanka

fyldt peberfrugt sri lanka  2

fyldt peberfrugt sri lanka 1

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

4 peberfrugter

 

fyld:

½ kg løg

6 fed hvidløg

5 spsk olivenolie

2 tsk kanel

4 spsk reven ingefær

2 tsk gurkemeje

2 tsk karry

1 spsk friskkværnet peber (evt. mindre efter smag)

citronsaft

125 g rasp

4 æg

 

Skær peberfrugterne igennem på langs. Fjern kernerne.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien sammen med kanel, indtil løgene er gyldne.

Tilsæt ingefær, gurkemeje, karry og peber samt et drys salt.

Svits endnu et par minutter og smag til med salt og citronsaft.

Pisk æggene sammen med raspen og et lille drys salt.

Vend løgblandingen i æggene og fordel fyldet i de halve peberfrugter.

Sæt peberfrugterne i et lavt ovnfast fad. Hæld kogende vand i fadet, så det står ca. 1 cm op omkring peberfrugterne.

Bag peberfrugterne i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter.

Servér gerne en rissalat til, fx med røde ris og broccoli, se nedenfor.

.

tip

Du kan evt. servere en tomatsovs til de fyldte peberfrugter.

.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

salat af røde ris og broccoli m. jordnøddedressing

salat m røde ris og broccoli

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

fyldt peberfrugt sri lanka  2

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 28. February 2013.

8 Responses to “peberfrugter m. krydret løgfyld fra Sri Lanka”

  1. Øj, hvor ser det dog lækkert ud! Både peberfrugterne og broccolisalaten, som er en af mine favoritter.

    – Anne

  2. Jeg er ihvertfald fristet og skal helt sikkert prøve.

  3. Mums, hvor ser det godt ud og med hele 6 fed hvidløg, så kan det vel heller ikke undgå at smage godt også! Er det en traditionel madret fra Sri Lanka? Jeg synes aldrig jeg er stødt på den, når jeg har rejst i landet. Jeg kan i øvrigt anbefale den her artikel, hvis man vil læse mere om maden på Sri Lanka: http://www.lanka-rejser.dk/alverdens-skonne-og-sunde-mad-pa-sri-lanka/ – som i øvrigt smager HIMMELSK! Tak, for opskriften, den må jeg prøve næste gang, jeg skal eksperimentere i køkkenet :-)

    • Kære Janne,
      Ja, peberfrugterne smager virkelig godt. Og hvidløgene sætter jo prikken over i’et, hvis man altså holder af hvidløg!
      Nej, det er ikke nogen klassisk Sri Lanka-opskrift. Jeg tænker, at det nok er englænderne, der har bragt retten til øen. Men jeg har fået den serveret, da jeg var der for et årstid siden.
      Kh
      Kirsten

  4. Mmm dejlige minder fra Sri Lanka selvfølgelig med de fantastiske krydderier vi købte med hjem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: