baked beans

baked beans

baked beans 2

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bagte bønner er en rigtig gammel, amerikansk klassiker. I gamle dage foretrak de amerikanske husmødre kidneybønner eller brune bønner. Hvide bønner blev anset for lidt inferiøre, men jeg har alligevel valgt at blande de hvide limabønner (eller butter beans som de også kaldes) med brune kidneybønner.

Der kan tilsættes tomater til bønnerne samt krydderurter som persille og timian, men jeg foretrækker den helt klassiske udgave fra Boston, som der er opskrift på her.

I gamle dage stod bønnerne i ovnen i 4-5 timer. Det er der ikke så mange af os der har tid (eller råd) til i dag.

Jeg har oven i købet valgt af bruge bønner fra dåse. Jeg er ellers ikke meget for dåsemad, men på en travl dag, synes jeg godt det kan forsvares.

Hvis du vil bruge tørrede bønner, er det hurtigste, hvis du har kogte bønner liggende i fryseren. Ellers se her, hvordan du udbløder og koger bønner.

Når man ikke spiser kød, er det vigtigt at tænke på proteinerne. Bagte bønner er et lækkert og proteinrigt tilbehør til mange grøntsagsretter.

 __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

bønner i dåse 1

baked beans 1

baked beansbønner i dåse__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

1 dåse kidneybønner, drænet vægt 240 g

1 dåse limabønner (også kaldet butter beans), drænet vægt 240 g

100 g små skalotteløg

2 laurbærblade

1 dl ahornsirup eller anden sirup

2 spsk grov sennep

 

Bland bønnerne i et ovnfast fad.

Skær evt. løgene i halve eller kvarte og fordel dem mellem bønnerne sammen med laurbærbladene.

Rør sirup og sennep sammen og vend det i bønnerne. Drys med lidt salt og peber.

Hæld et par dl kogende vand ved bønnerne og læg låg eller folie over fadet.

Sæt bønnerne i en 200 grader varm ovn 20 minutter.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

baked beans 3

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 7. March 2013.

8 Responses to “baked beans”

 1. Mums! Det ser godt ud, tror de er godt koldt til madpakken næste dag :)

  • Hi Line Marie,
   Ja, du har helt ret. Faktisk spiste jeg resten af bønnerne på rugbrød sammen med resten af rodfrugterne. Det smagte rigtig dejligt!
   Kh
   Kirsten

 2. Mums! Det her skal jeg helt klart lave igen! :) Det er hurtigt, billigt og ikke mindst, lækkert!

 3. Det lød lækkert, men skuffede desværre. Kombination af sennep og sirup er temmelig underlig. Og det hele var temmelig flydende.

  • Hi Jesper, Undskyld det sene svar, men jeg har været uden it en uges tid. Jeg er ked af, at du blev skuffet over de bagte bønner. Baked beans er en klassisk amerikansk opskrift, og det er sådan de spiser den i USA. Så der er ikke andet for end at undgå den i fremtiden!
   Kh
   Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: