kartoffel-“lasagne”

kartoffel-“lasagne”

kartoffellasagne.4

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

300 g løg

1 helt hvidløg

4 spsk olivenolie

400 g frisk spinat eller 200 g frossen

1 spsk tørret oregano

¾ kg kartofler

150 g mozzarellaost

 

Skær løg og hvidløg i skiver og svits dem lidt hårdt i olien. De skal være gyldne. Sæt løgene til side.

.

kartoffellasagne.løg.

Vend spinaten i en gryde med det væde, der hænger ved. Spinaten skal blot falde sammen. Tø frossen spinat op.

Rør oreganoen i spinaten og smag til med salt og friskkværnet peber.

Skær kartoflerne i millimetertynde skiver. Brug gerne en mandolin.

Skær osten i tynde skiver.

Del kartoffelskiverne i tre lige store dele. Læg en portion taglagt i en bageform. Fordel halvdelen af spinaten og halvdelen af løgene på kartoflerne. Læg 1/3 af osten på. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.

.

kartoffellasagne.5.

Læg endnu et lag spinat, løg og ost. Læg et lag kartofler øverst.

Pensl kartoflerne med lidt olivenolie og sæt dem i en 200 grader varm ovn 20 minutter.

Læg resten af osten på kartoflerne og bag dem færdige, 10-15 minutter, til overfladen er gylden.

.

kartoffellasagne.

Servér gerne en salat med heel korn til kartoffel”lasagnen”, fx en salat med perlebyg.

.

salat med perlebyg, squash og tranebær

squashsalat m. perlebyg.1.

~ by kodfrifredag on 21. March 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: