ugens menu uge 13 2013 – påskens festmåltid

Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se et stykke nede i spalten th. Så får du besked, når der er nye lækker-bidder.

Hvis du vil afmelde abonnementet, så gå ind samme sted – og send desuden en mail til mig: kirsten.skaarup@privat.dk

Alle opskrifter er til 4 personer.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3. april 2013

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

t r y l l e r i  m e d  s e l l e r i

.

selleri-1

 

.

selleri som cannelloni

Jeg går og tænker på, hvad jeg kan gøre ved vinterens sidste rodfrugter (se mere i morgen).

Jeg faldt over en opskrift, der tidligere har været på bloggen, nemlig tynde skiver selleri rullet som små cannellonier.

Det er ikke nogen superhurtig ret, til gengæld er det lækker festmad.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

sellericannelloni med spinat

sellericanelloni.5

.

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2. april 2013

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

h v e r d a g   i g e n

.

hurtig hverdagsmad

Så forsvandt påsken – lynhurtigt! Efter forhåbentlig gode møder med familie og venner, er det hverdag igen.

Selv var jeg i går til en overdådig vegetarfrokost hos mine gode venner, Anette og Peter. Her var simpelt hen alt, hvad et vegetarhjerte kunne ønske – og lidt til. Her var flere skønne tærter, svampepaté, pastaret i pande, salater og meget, meget mere guf. 

I dag er det så hverdag igen, og man kan  få brug for lidt hurtig mad. Prøv linseretten her. Har du ikke lige en kokosnød på lager, kan den sagtens undværes.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

krydret linseret med kokos

linseret med kokos.2

.

.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

31. marts 2013

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

g l æ d e l i g  p å s k e

.

påskeæg

.

.

asparges med “kaviar”

Hvis du ikke har kunnet vente på de første danske asparges og snuppet et bundt importerede, så se hvordan du kan spise dem med de delikate cavi-art lavet af tang.

Klik her.

.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

30. marts 2013

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

d e t  d r y s s e r  s t a d i g

.

Kregme.sne.7.

der er dækket op til indendørs frokost

Så kom der lige et lag sne mere, og drømmen om udendørs nydelse af gastronomien i påsken er endegyldig forduftet.

.

stop madspild

For påsketid er jo bl.a. frokosttid, og der er ekstra grund til at være bevidst om madspild.

Vi smider ud for 16 milliarder kroner om året, men hvis vi tænkte os om, kunne alle rester spise. Hvis vi ikke orker det, ville være en fantastisk håndsrækning, hvis vi sendte pengene til den sultende milliard i u-landene. 

Organisationen “Stop madspild” anbefaler, at man sætter mindre skåle og fade på bordet. Derved kan overskydende mad stå i køleskabet, og bliver der ikke brug for den, vil den også kunne spises næste dag. En anden fordel ved små skåle og fade er, at man rent faktisk spiser mindre, når der ikke er bjerge af mad på bordet.

Har du brug for ideer til påskefrokosten, ligger der hundredvis af opskrifter her på bloggen. Du kan bl.a. kigge her.

.

Kregme.sne.3

.

.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

29. marts 2013

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

v i n t e r l i g   p å s k e

i   s o m m e r h u s e t

.

Kregme.sne.4

påske i sommerhuset

Når jeg kigger ud ad mine vinduer mod fjorden, ser her sådan ud. Og lige nu daler sneen ned. Med sådan er smuk udsigt, vil jeg ikke klage. 

Faktisk elsker jeg al slags vejr, selv om det gerne måtte blive lidt forår lige nu.

.

Kregme.sne.6

Der er dejlige ture at gå langs vandet, og når man så er hjemme igen, knitrer ilden i brændeovnen.

.

Kregme.pejs.

og når solen går ned, er det også smukt

Kregme.sne.5.

Kregme.sne.2.

en varmende påskesuppe

dildcremesuppe.2

Denne lækre cremede suppe er en rigtig påskesuppe med de små “æg” på toppen.

Den sorte og grønne “kaviar” er lavet af tang (købes i Bilka eller Føtex).

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28. marts 2013

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

g l æ d e l i g   p å s k e

.

.

æg og engel.1

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ægæg og engel.2

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

knasende spidskålssuppe

Spidskål er en af mine yndlingskål. I denne suppe er kålen blot kogt ganske lidt, så den stadig er sprød.

Selv om det ikke er muligt at få dansk spidskål endnu, smager det alligevel lidt af forår!

.

spidskålsblade

spidskålssuppe m rosin.1

spidskålssuppe m rosin.2spidskålssuppe m rosin.4

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

rosin/kapersguf

rosin og kapersguf

Denne blanding af surt og sødt passer perfekt på toppen af spidskålssuppen.

Jeg smagte dette miks, da jeg for nylig var i Qatar. Dér blev blandingen serveret som en slags dip, dvs den var mere pureret, end jeg har gjort her.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

svampe til terrinen

champignon.østershatte

Ugens hovedret er en svampeterrine. Jeg har valgt at bruge tre slags svampe, markchampignon, de store porcinisvampe og østershatte, men du kan sagtens nøjes med champignon alene.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

svampeterrinen er festmad

svampeterrine.5

Terrinen er lige velegnet som frokostret og som middagsret. Varm eller kold.

Er der noget til overs, er terrinen også fin i madpakken.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

svampeterrine.1

svampeterrine.2

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

svampeterrine.4

Da terrinen er en slags festmad, har jeg fundet det musselmalede frem!

.

.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

u g e n s  m e n u

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

spidskålssuppe med rosin/kapersguf

spidskålssuppe m rosin.3

Denne suppe smager lidt af forår. Og forårsgrøn er den i al fald.

Klik på billedet, så får du opskriften.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

svampeterrine med kartoffelbåde

svampeterrine.3

Med bagte kartofler og brun sovs er svampeterrinen perfekt påskemad.

Klik på billedet, så får du opskriften.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 28. March 2013.

2 Responses to “ugens menu uge 13 2013 – påskens festmåltid”

  1. Hej Kirsten.
    Ja, der er bestemt forår over disse retter. Og spændende “guf”. Må prøves ved lejlighed. Også rigtig god påske til dig. ;o)
    Bedste hilsner fra Gitte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: