ovnbagte rodfrugtchips

chips med god samvittighed

rodfrugtchips

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

rodfrugtchips papirrodfrugtchips.4

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Chips af rodfrugter er dyre at købe, så der er al mulig grund til at lave dem selv.

Lav gerne en stor portion. Skiverne krymper en del under tørringen, og de får hurtigt ben at gå på.

Du kan enten tørre dem langsomt ved 110 grader eller i kort tid ved 200 grader.

Chipsene er bedst samme dag, de er tørret. Er de blevet bløde, kan de sættes i ovnen igen nogle minutter.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

5-6 rodfrugter (rødbeder, pastinakker, gulerødder, persillerødder etc.)

4-5 spsk olivenolie

salt, gerne Maldon

.

Skær rodfrugterne i papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

Læg skiverne på bagepapir på en bageplade.

Dryp med olien og drys med lidt salt.

Vend rundt i skiverne og sørg for, at de ligger i et enkelt lag.

Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag chipsene til de er gyldne og sprøde, 10-15 minutter.

.

rodfrugtchips papir

.

Hvis du vil tørre chipsene langsommere – måske samtidig med at du laver langtidsbagte tomater, så sæt dem i en 120-130 grader varm ovn ca. 40 minutter.

Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

rodfrugtchips bakke

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 4. April 2013.

4 Responses to “ovnbagte rodfrugtchips”

  1. Dejlige Chips, de smager jo fantastisk, laver dem til min kæreste og hendes storesøster, og man kan ikke lave nok, de er væk hurtigere end man kan lave dem
    hvis man vælger at bruge en kartoffelskræller til at lave skiverne, kan de godt blive for tynde, men man skal bare uske at de så skal have lidt kortere tid i ovnen

  2. elsker dem <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: