spinatlasagne med svampe
spinatlasagne med svampe
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
lækkert i lag
Lasagne er en italiensk ret, som elskes af både små og store.
Her er lasagnen lagt sammen med spinat, svampe, hytteost, bechamelsovs og tomatsovs.
.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
4 skalotteløg
4 fed hvidløg
250 g champignon
olivenolie
citronsaft
250 g frossen spinat (eller 1/2 kg frisk)
3 tsk tørret timian
200 g hytteost 4%
ca. 16 lasagneplader
100 g mozzarellaost
tomatsovs:
400 g tomater (evt. 1 dåse økologiske)
1 håndfuld frisk oregano (eller 2 tsk tørret)
evt. 1 dl tomatpuré
bechamelsovs:
30 g smør
3 spsk mel
2-3 dl mælk eller sojamælk
reven muskatnød
.
Hak løg og hvidløg. Skær svampene i skiver.
Svits halvdelen (gem resten til tomatsovsen) af løg og hvidløg i 2 spsk olie, til løgene er klare. Tilsæt svampene og et par spsk citronsaft. Svits svampene et par minutter.
Tilsæt spinaten og tø den op eller – hvis spinaten er frisk – svits til bladene er bløde. Tilsæt timian og et drys salt og peber. Smag til og lad det afkøle.
Tomatsovs:
Svits det resterende løg og hvidløg i 1 spsk olie og tilsæt hakkede friske tomater eller en dåse tomater. Tilsæt et drys salt, peber og sukker. Lad sovsen simre 5-8 minutter.
.
.
Hvis du bruger friske tomater, kan du tilsætte 1 dl tomatpuré.
Tilsæt oregano og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Bechamelsovs:
Smelt smørret til bechamelsovsen og rør melet i. Tilsæt mælken (evt. også lidt vand) lidt ad gangen. Pisk godt i sovsen til den er helt glat. Sovsen skal være temmelig tyk. Lad den simre 8-10 minutter.
Smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Samling af lasagnen:
Læg først et lag lasagneplader i et ovnfast fad. Læg derefter lag af tomatsovs, svampe og spinat samt hytteost og bechamelsovs. Fortsæt med nye lag, til alle ingredienserne er opbrugt. Øverste lag skal være bechamelsovs.
Skær mozzarellaosten i skiver og læg dem på sovsen.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn, til overfladen er smukt gylden, ca. 20 minutter.
Servér gerne en stor skål hel enkel icebergsalat til med hvidløgsdressing.
.
Tænk på Skipper Skræk. Spinat giver gode overarme!
.
tip
Du behøver ikke at bruge to slags sovs. Udelad evt. tomatsovsen og læg blot lasagnen sammen med den hvide sovs.
Hvis du ikke spiser mælkeprodukter, så brug blot tomatsovs og erstat osten med vegansk ost.
.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
en lille lovsang til spinaten
Spinat er sundt. Den indeholder meget A-vitamin samt B-og E-vitaminer og mange mineraler, bl.a. jern, magnesium og kalk.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Uhm… den skal jeg lige have lavet straks, så vi kan tage den med til Århus i morgen, hvor vi skal besøge datteren !
Hi Dorit,
Hvor er det en sød mor, din datter har!
Rigtig god tur til Aarhus. Hils datteren. Jeg håber,lasagnen bliver lækker.
Kh
Kirsten
Den ser lækker ud så den skal da prøves. Kan den laves færdig om formiddagen og så bages i ovnen om aften ?
Kære Ulla-Britt,
Tak for din hilsen. Ja, lasagnen kan sagtens laves parat adskillige timer i forvejen, fx om morgenen – og så sættes i ovnen om aftenen. Rigtig god fornøjelse!
Kh
Kirsten
Har lige spist lasagnen til aftensmad, og den var et kæmpehit hos både voksne og børn – selv min ellers grøntsagsfjendtlige teenagesøn :-)
Kære Mette,
Tak for din hilsen. Hvor er det dejligt, at lasagnen faldt i god jord. Det allerbedste er, når man kan overbevise nogle, der ikke er vilde med det grønne! Men jeg tror, alle vil holde af grøntsager, hvis den gode smag er der.
Kh
Kirsten
Hvor meget mel skal der i bechamelsovsen?
Hi Inger,
Der skal ca. 3 spsk mel i sovsen (ca. 1 spsk pr. dl væde).
Kh
Kirsten
Fuldstændig uovertruffen lasagne! Bedre end den med kød. Jeg har for nylig serveret den for min kødelskende familie, og da vi skulle lave madplan i denne uge, valgte de din lasagne frem for den traditionelle! Tusind tak for skøn mad :-) Har du andre “livretter” du kan anbefale, vil jeg være meget glad for et tip.
Ih hvor det lyder godt. Tusind tak for den melding. Min mission er netop at prøve at skabe opskrifter, hvor folk glemmer alt om kød. Større ros kan jeg ikke få. Hvor er jeg glad!
Det med livretterne er svært. Denne uges selleri de luxe synes jeg er rigtig lækker. Også tomattærten på quinoabund er god (http://wp.me/pHBxF-3Se). Det samme gælder for cannelloni med auberginer (http://wp.me/pHBxF-3Tb), parmesangrillet selleri (http://wp.me/pHBxF-3uw) og chili sin carne (http://wp.me/pHBxF-3r4). Men jeg synes selvfølgelig, at det hele smager godt, så jeg synes du skal gå på opdagelse på bloggen og se, hvad der frister.
Kh
Kirsten
Kære Kirsten
Tusind tak for dit svar og dine tips til opskrifter. Jeg glæder mig til at prøve dem :-)
KH Kirstine
Kære Kirstine,
Jeg håber, du bliver glad og mæt!
Kh
Kirsten