ovnbagt kartoffel- og sellerimos m. baked beans

ovnbagt kartoffel- og sellerimos m. baked beans

bagt kartoffel- og sellerimos

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

selleri og kartoffelmos.2

selleri og kartoffelmos.5

baked beans 2

selleri og kartoffelmos

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

1 portion baked beans eller 1 dåse

¾ kg selleri

¾ kg kartofler

4 spsk olivenolie

ca. 4 spsk dijonsennep

en håndfuld ramsløg eller spinat (ca. 75 g)

100 g skalotteløg

2 æg (kan udelades)

100 g fuldkornsrasp

50 g hasselnødder

 

Tilbered de bagte bønner eller brug en dåse baked beans.

Skær selleri og kartofler i små terninger og damp dem møre. Afdryp grøntsagerne og mos dem. Mosen må gerne være lidt grov.

Rør olie og sennep i mosen.

Snit de fleste af ramsløgbladene eller spinaten (gem lidt til pynt). Hak skalotteløgene og rør begge dele i mosen.

Smag mosen godt til med salt og peber. Hvis du bruger spinat, kan du også tilsætte 3-4 fed hakkede hvidløg.

Rør æggene i et ad gangen og tilsæt til sidst raspen.

Kom halvdelen af rodfrugtmosen i en ovnfast form og fordel de bagte bønner ovenpå. Læg resten af mosen øverst og glat overfladen ud.

Skær nødderne i flager og pres dem lidt ned i mosen. Dryp med lidt olivenolie.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag retten ca. 40 minutter, til den er gylden på overfladen.

Pynt med lidt grønne blade og evt. små tomater.

Servér fx en spicy spidskålssalat med chili til rodfrugtmosen.

 

tip

Du kan udelade bønnerne og i stedet give en bønnesalat eller en salat med perlebyg eller quinoa til rodfrugtmosen.

Her kan du finde opskrift på en anden rodfrugtmos med flere slags rodfrugter.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

selleri og kartoffelmos.5

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 9. May 2013.

4 Responses to “ovnbagt kartoffel- og sellerimos m. baked beans”

  1. Uhmmm det skal vi have i dag. God ide med bønner og sennep i mosen :)
    Knus fra Wanda

  2. Det gjorde det :) Tog ikke bønner i mosen, men sennep, men desværre ikke nok, men smagen var der noget.
    Ligeledes fik vi selleri med hasselnødder til – det er bestemt ikke sidste gang jeg lavede det nummer.
    Kunne ikke få selleri, så brugte auberginer i stedet for + mandler.
    Hold da op hvor helheden smagte og vi blev godt mætte uden at det lå tungt i maven.
    Kirsten dine opskrifter får min hjerne til at fungerer, så jeg enten fjerner noget eller tilføjer noget.
    Det er lige sådan jeg gerne vil have det med opskrifter, nemlig at blive inspireret.
    Tak Kirsten og kan du have en dejlig dag.
    Knus Wanda

    • Tak, søde Wanda, Hvor er det dejligt at høre, at du bruger din kreativitet. Rigtig mange ting kan jo skiftes ud, og det er skønt, at du ikke bare dropper en opskrift, hvis du mangler en enkelt råvare.
      Og det er dejligt med den god idé at erstatte selleri med auberginer. Tak for den.
      Hav selv en dejlig dag.
      Knus fra Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: