aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner

aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner

aspargessalat m hvedekerner.1

Retten med nye asparges og ramsløg kan spises som forret eller som tilbehør. Hvis den spises uden for sæsonen for ramsløg, kan der i stedet bruges basilikumpesto eller tomatpesto.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

50 g hele hvedekerner (evt. bulgur)

½ portion ramsløgpesto

½ agurk

10 radiser

½ dl olivenolie

3-4 spsk citronsaft

½ kg asparges

 

Kog hvedekernerne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Afdryp dem hvis der er mere vand tilbage. 

Lav pestoen, se opskriften her.

Skær agurk og radiser i papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

Bland hvedekerner, agurk og radiser.

Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker. Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat et par teskefulde sukker.

Kog aspargesene ca. 3 minutter. Afdryp dem.

Arrangér aspargesene på et fad med salaten og pestoen på toppen.

Salaten kan serveres varm eller kold.

.

aspargessalat m hvedekerner

ramsløgpesto

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

aspargessalat m hvedekerner.3

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 23. May 2013.

2 Responses to “aspargessalat m. ramsløgpesto og hvedekerner”

  1. Hej Kirsten. Da jeg bor i udlandet og ikke kan købe friske hvide asparges i øjeblikket vil jeg spørge om jeg kan bruge asparges fra glas eller friske grønne ( dem kan jeg få )? Det drejer sig om opskriften: Asparges og ramsløg. Vil lave retten til en tøse aften.
    Har forøvrigt prøvet at bruge fennikel i ris salaten til Chili sin Carne da jeg ikke kunne få græskar. Smagte også godt.
    Tak for dine fantastisk velsmagende opskrifter!
    Venlig hilsen fra Aase Christensen

    • Hi Aase,
      Tusind tak for din hilsen. Du kan sagtens bruge grønne asparges i stedet for hvide. Det er jo samme slags plante, selv om de to farver ikke smager ens. Den grønne har fået sollys over jorden, og den hvide har vokset i mørke i jorden. Du KAN selvfølgelig bruge asparges på glas, men personligt synes jeg, de friske er bedst.
      Tak for tippet med fennikel i rissalaten. Det er altid skønt med nye ideer! Og sidst men ikke mindst: hjertelig tak for rosen. Det glæder mig enormt, at du kan lide opskrifterne!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: