taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten

taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten

taboulleh

Taboulleh er en klassisk salat fra Mellemøsten – lavet med de knuste hvedekerner, bulgur, og med en dejlig krydret dressing.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

hak persillen fint

En af hemmelighederne ved en god taboulleh er ekstremt finthakket persille og en masse mynte.

.

taboulleh.persille

taboulleh.3

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

250 g bulgur

100 g persille

20 g mynteblade

½ salatagurk

250 g tomater

50 g skalotteløg

 

dressing:

2-3 kardemommekapsler

2 tsk korianderfrø

3 tsk spidskommenfrø

2 tsk stødte nelliker

3 tsk stødt kanel

1 tsk reven muskatnød

1 tsk friskmalet peber

¾ dl olivenolie

4-5 spsk citronsaft

2 fed hvidløg

 

Sæt bulguren i blød i vand en halv times tid. Afdryp den og kog den i dobbelt mængde vand tilsat lidt salt ca. 15 minutter. Alt vandet skal være kogt væk. Afkøl kornene.

Hak persillen mega-fint. Hak mynten lidt grovere. Vend urterne grundigt i bulguren.

Skær agurken og tomaterne i bittesmå terninger (fjern kernerne fra tomaterne).

Hak ligeledes skalotteløget fint. Bland grøntsagerne i bulguren.

Tak kornene ud af kardemommekapslerne og rist dem på en tør pande sammen med koriander og spidskommen.

Stød de tre krydderier i en morter og bland dem med de fire andre krydderier.

Rør olien med citronsaft og presset hvidløg. Tilsæt krydderierne og smag til med salt, citronsaft og måske lidt flere krydderier. 

.

taboulleh.1

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 6. June 2013.

2 Responses to “taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten”

  1. Hvad gør man hvis man ikke kan skaffe kardemomme kapsler?
    Du laver så lækkert mad :o)

    • Hi Heidu, Du kan sagtens bruge stødt kardemomme. Smag på det, så du får en idé om styrken. Kardemomme er ret stærkt men giver et dejligt “touch” til mange retter.
      Dejligt at høre, at du kan lide opskrifterne. Sådan en dejlig ros giver mig altid mod på nye forsøg!
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: