samsøsalat med rygeostdip

samsøsalat med rygeostdip

samsøsalat.3

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

sæt alt på ét fad

Sommersalaten her er beregnet som en frokostret – eller som en forret. Jeg er blevet inspireret til salaten efter et besøg på Samsø, hvor jeg har nydt de nye kartofler og de sprøde asparges. Derfor hedder salaten samsøsalat.

Sammen med en kold suppe, fx en suppe med de nye rødbeder, og en dessert, kan salaten også udgøre en hel middag.

.

rygeost.radise

samsøsalat i ske

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

¾ kg nye kartofler

300 g hvide asparges

300 g grønne asparges

2 bdt radiser

20-24 tynde nye gulerødder

12 vagtelæg

4 skiver rugbrød

friske krydderurter, fx timian og dild

olivenolie

 

dip:

150 g rygeost

4 spsk olivenolie

ca. ½ dl sojafløde eller piskefløde

 

Kog kartoflerne netop møre og afkøl dem. Skær dem i skiver.

Kog aspargesene ca. 3 minutter og afkøl dem. Skær dem i tre stykker.

Høvl evt. tynde strimler af en rå asparges, inden du koger dem, og læg strimlerne i koldt vand. Gem dem til pynt.

Høvl radiserne til tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

Arrangér kartofler, asparges og gulerødder på et stort fad.

Kog vagtelæggene ca. 3 minutter og læg dem i koldt vand. Pil dem og skær dem igennem.

Skær rugbrødet i små terninger og rist dem temmelig hårdt.

Arrangér æg og rugbrød på fadet og drys med friske krydderurter og evt. aspargesstrimlerne.

Dryp med lidt olivenolie og drys med salt og peber.

Rør osten lind med olie og fløde. Smag til med salt og peber og giv dippen til salaten separat.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

rygeost.1

rygeost

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

samsøsalat.2

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

100% dansk sommer

Hvis du synes, der mangler nye danske ærter i salaten, så servér evt. en ærtepuré til i stedet for rygeosten – eller vælg begge dele.

.

ærtepuré

ærtepuré.2

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 20. June 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: