bagte “roset”kartofler

bagte “roset”kartofler

kartoffelkage.1____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

1 kg gamle kartofler

50 g skalotteløg

6 fed hvidløg

olivenolie

frisk rosmarin

 .

Skrub kartoflerne helt rene, men skræl dem ikke.

Høvl kartoflerne til ca. 2 mm tynde skiver på et mandolinjern.

Skær skalotteløg og hvidløg i skiver.

Læg kartoflerne i lag i et pænt mønster i en smurt bageform. Læg løg og hvidløg mellem hvert lag og drys med salt og peber.

Pres ”kagen” sammen med en spatel og pensl overfladen med olie.

Bag kartoflerne i en 190 grader varm ovn 25-30 minutter. Læg folie over formen, hvis kartoflerne bliver for mørke.

Lad formen stå endnu 10 minutter i ovnen, efter at den er slukket.

Drys med fintklippet rosmarin.

 .

tip

Dette tilbehør af kartofler er en lækker måde at anvende de sidste gamle kartofler på.

Kartoffel”kagen” kan spises varm eller kold.

.

kartoffelkage.4

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 27. June 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: