bondebrød med kartofler

bondebrød med kartofler

kartoffelbrød.4

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

200 g kartofler

10 g gær

3 dl lunkent vand

2 tsk salt

½ tsk råsukker

½ dl olivenolie

250 g fuldkornsemmer- og speltmel

ca. 225 g hvedemel

 

Kog kartoflerne møre, afkøl og pil dem. Riv kartoflerne på et rivejern.

 Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og emmer-speltmel.

Rør de revne kartofler i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.

 Ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage, og ælt den grundigt igennem.

Lad dejen hæve tildækket et par timer.

Ælt dejen igennem igen og læg den i en godt melet hævekurv eller i en smurt bageform.

Lad brødet hæve endnu en times tid. Vend brødet ud på et stykke bagepapir på en bageplade, hvis det er hævet i en kurv.

 Sæt brødet i en 200 grader varm ovn og bag det ca. 35 minutter.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffelbrød

kartofflbrød.1

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffelbrød.3

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 11. July 2013.

2 Responses to “bondebrød med kartofler”

  1. Hej Kirsten,
    Det er altid en stor fornøjelse at læse og afprøve dine opskrifter. Bondebrødet ser spændende ud, men jeg tænkte, at det kan blive lidt svært at rive en kogt kartoffel, eller skal den bare moses ?. Hvad vil der ske, hvis den var rå, den skal jo være en del tid i ovnen?
    Mvh Gitte

    • Hi Gitte,
      Jeg er glad for at høre, at du kan bruge mine opskrifter.
      Med hensynet til kartoflerne er det rigtigt, at du også kan mose dem. Jeg har ikke prøvet at bage med rå kartofler, så jeg tør ikke sige, hvordan resultatet bliver. Der er jo en del væde i rå kartofler, så hvis du forsøger, skal du muligvis bruge lidt mindre væde.
      Kh
      Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: