orientalsk linseret med mandler og rosiner
orientalsk linseret med mandler og rosiner
Her er en superenkel og billig – men meget delikat – hverdagsret. Rosinerne giver sødme til ris og linser, og mandlerne tilføjer sprødhed.
Og når det handler om proteiner, er man også rigtig godt kørende med denne ret, der stammer fra Mellemøsten.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
300 g linser
300 g basmatiris
6 kardemommekapsler
1 spsk spidskommenfrø
400 løg
4 fed hvidløg
50 g afskallede mandler
5 spsk olivenolie
100 g rosiner, gerne de gule sultanas
frisk koriander
.
Kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter.
Kom risene i en gryde med dobbelt mængde vand. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter. Kom kardemommen i risene sammen med spidskommen og et drys salt.
Læg låg på gryden og lad risen simre 10-12 minutter til alt vandet er fordampet.
Steg imens resten: skær løgene i ringe og hak hvidløgene.
Del mandlerne og rist dem gyldne i 1-2 spsk olie på en pande . Fjern dem fra panden.
Varm resten af olien op på panden og tilsæt løg og hvidløg. Svits løgene til de er gyldne. Tilsæt rosinerne de sidste par minutter.
Afdryp linserne.
Læg risene på et fad. Læg linserne ovenpå og fordel løgene øverst. Drys med mandlerne og frisk koriander.
Hvis man holder af sovs, kan man servere en tomatsovs til – og en salat, fx en græsk salat.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hej Kirsten ! Du mangler vist “gr” ud for løgene i opskriften :-) 400 løg er alligevel en del :-) :-)
HA HA HA fik lige set at den er fra 2013 :-)