figen/blåskimmeltærte

figen/blåskimmeltærte

figner

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

figentærte 3

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

figentærte

figner i skål

figentærte 4

figner i skål 1___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

frokostret eller desserttærte

Denne tærte er egnet som en frokostret, eller den kan serveres som en lille forret. Giv gerne en stor skål grøn salat til af lidt kraftige salatblade som iceberg eller romaine.

Tærten kan også bruges som dessert. Servér i givet fald en salat til af julesalat, pærer i terninger og tørrede tranebær. Dressing: olie/æbleeddike.

Eller prøv en fennikelsalat.

.

figner i skål 2

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

tærtebund:

100 g grahamsmel

125-150 g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

½ dl olie

1 dl vand

 

fyld:

200 g mild blåskimmelost, fx gorgonzola

evt. fløde

6-8 friske figner

2 stilke bladselleri

100 g rødløg

10 fed hvidløg

frisk timian

 

Ælt alle ingredienserne til tærtebunden sammen. Sæt dejen i køleskabet et kvarters tid.

Rør osten helt blød og cremet med ½-1 dl vand eller fløde.

Skær fignerne i kvarte eller i ottendedele.

Del bladsellerien i tynde stave.

Skær løg og hvidløg i tynde både.

Rul dejen ud og læg den i en bageform foret med bagepapir. Klem dejen op om siderne af formen.

Smør ostecremen på dejen og læg de resterende ingredienser (undtagen timian) på osten i et pænt mønster. Drys med friskkværnet peber.

Sæt tærten i en 190 grader varm ovn og bag den ca. 30 minutter.

Tærten kan serveres varm eller kold. Drys med frisk timian.

Servér evt. en fennikelsalat til tærten.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

figentærte 1

~ by kodfrifredag on 29. August 2013.

6 Responses to “figen/blåskimmeltærte”

  1. Det ser jo helt vanvittigt godt ud!

    – Anne

  2. Jeg håber det er ok at jeg laver det en lørdag… Det ser bare så godt ud og min mand og jeg skal hygge med lidt godt til aften i sommerhuset, så indkøb af friske figner og så lede efter inspiration på nettet og bing… det her var klart det der lød allerbedst.. så jeg glæder mig… tak for inspirationen. Jeanette

    • Hi Jeanette,
      Jo, du er velkommen til at spise mine opskrifter om lørdagen – og allerhelst alle dage!
      Det lyder som en hyggelig lørdag aften, og jeg håber at tærten bliver lækker. Lad mig gerne vide, hvad du synes om den.
      Kh
      Kirsten

  3. Nøjjj hvor er den flot og lyder rasende god! Den må jeg helt sikkert prøve. Tak for sidst :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: