ugens menu uge 43 2013 – kikærtepostej med mums

Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se øverst i spalten th. Så får du besked, når der er nye lækker-bidder.

Hvis du vil afmelde abonnementet, så gå ind samme sted – og send desuden en mail til mig: kirsten.skaarup@privat.dk

Alle opskrifter er til 4 personer.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

30. oktober 2013

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

d e t  e r  u h y y y g g e l i g t  !

.

.

halloween lige om hjørnet

hokkaido vibeke

I morgen er det Halloween med alt den uhygge, der følger med: raslende skeletter, spøgelser og gruelige græskarmænd.

Jeg har ikke nået at lave en græskarmand, men de orange kugler pynter under alle omstændigheder sammen med efterårsløvet.

.

halloweensuppe

græskarsuppe

Halloween må naturligvis også fejres med en græskarsuppe.

Denne græskarsuppe er skønt krydret og passer perfekt til det kølige efterår.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

29. oktober 2013

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

m e r e  q u i n o a

.

.

quinoasalat

quinoasalat

.

Quinoa er dejligt at spise som tilbehør og helst som en salat. 

Læs mere om quinoa her.

De små frø smager ikke af voldsomt meget i sig selv, så grøntsager med smag og en god dressing gør underværker.

Man tager simpelt hen hvad man har. Her er det blot papirtyndt høvlede skiver af gulerod og bladselleri. Man kan også tilsætte små buketter af blomkål og/eller broccoli, fennikel og mange andre grøntager.

Bland også en håndfuld krydderurter i og vend salaten i en dressing af olie, eddike, sennep, salt og peber.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28. oktober 2013

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

d e  s i d s t e  k a n t a r e l l e r

.

.

små pandekager m ristede kantareller

pandekager m kantareller

Det er altid lidt trist, når sæsonen for en yndlingsgrøntsag eller -svamp lakker mod enden. Sådan er det med asparges, og sådan er det med svampe.

Nu er det allersidste udkald for svampe. Måske kan der endnu findes en portion kantareller i skovbunden, ellers må du en tur til supermarkedet, hvor jeg så nogle forleden dag. De skønne kantareller kan fx ristes og nydes i små lækre pandekager.

Men ellers kan du selvfølgelig bruge helt almindelige købe-champignon.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

26. oktober 2013

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

s t e m  p å  e n  g r ø n  b o g

.

.

vegetarkogebog

.

nomineret til cookbook of the year

For et par uger siden skrev jeg om den nye engelske kogebog: “Adventurous Vegetarian” med masser af vegetariske opskrifter fra hele verden. Jeg har haft fornøjelsen at levere det danske afsnit.

Nu er bogen nomineret til World Food Award – og det betyder, at der også skal stemmes på bogen.

Selv om du måske ikke kender bogen, vil jeg alligevel være glad for din stemme. Dét at en grøn kogebog måske får en pris, synes jeg er fantastisk.

Du kan stemme her: http://worldfoodawards.com/cookbook-of-the-year

Tusind tak!

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25.  oktober 2013

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

n u  e r  d e n  h e r  –  g r ø n k å l e n !

.

.

vitaminbomben er klar til indtagelse

Nu ligger der flotte stokke af grønkål i butikkerne.

Ganske vist skal grønkål helst have lidt frost for at yde sit ypperste, og man kan i mangel på frost lægge bladene et par timer i fryseren.

.

grønkål og mig

.

tilbehør til kikærtepostejen

Den traditionelle brug af grønkål er i en suppe. Men der er heldigvis andre og måske mere spændende muligheder. Man kan fx smøre bladene med olie og drysse dem med salt – og derefter tørre dem i ovnen 10-15 minutter. Det giver et dejligt drys til salaten.

Men en pesto er helt oplagt til kikærtepostejen nedenfor. Postejen er til den tørre side, og her er det rigtig dejligt at supplere med den fede pesto.

Og så er det smukt med den cremefarvede postej, den røde ajvar og den grønne pesto.

Klik på billedet, så får du opskriften.

.

grønkålspesto

grønkålspesto i kop

.

.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

24. oktober 2013

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

.

p o s t e j  m  l æ k k e r t  t i l b e h ø r

.

.

ajvar i hånd

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ajvar – puré af peberfrugter og auberginer

Blandingen af peberfrugter, auberginer, løg og chili, som som hedder ajvar, stammer fra Balkan, nærmere betegnet Serbien og Makedonien.

Om efteråret bugner det med peberfrugter og auberginer på de kanter, så denne alliance er en oplagt anvendelsesmåde.

Den lækre blanding passer perfekt til en postej.

.

peberfrugter

ajvar

Indien.auberginer

SriLanka.røde chili

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

postej af kikærter med sprød overflade

kikærtepostej 5

Ugens hovedret er en enkel hverdagspostej, der er lige egnet som middagsret og som frokostret. 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

friske krydderurter

kan vi ikke få for mange af. De leverer ikke blot en masse sekundære stoffer, de sætter også ekstra smag på postejen.

Her er det min egen vilde oregano, der vokser på skrænten ved sommerhuset.

.

kikærtepostej

kikærtepostej 2

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

u g e n s  m e n u

.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kikærtepostej med sprød overflade

kikærtepostej 3

Denne postej er en nem og billig hverdagsret. Eventuelle rester er fine som pålæg.

Klik på billedet, så får du opskriften.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ajvar – peberfrugt- og auberginepuré

ajvar højformat

Pureen smager ikke blot dejligt, den er også smækfuld med vitaminer.

Klik på billedet, så får du opskriften.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 24. October 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: