ovnbagte rodfrugter og svampe m lakrids

ovnbagte rodfrugter og svampe m lakrids

ovnbagte grøntsager.1

rødder på lakrids!

Lakrids er IN! Jeg holder rigtig meget af lakrids, og nu findes det både i slik, konfekt, brød og “rigtig” mad. Man skal nok ikke drysse lakrids på alt, hvad man ser, men jeg synes lakridssmagen fungerer fint sammen med de lidt sødlige rodfrugter.

Hvis du synes, det er for vildt, kan lakridsen selvfølgelig udelades.

_____________________________________________________________________________________________________

rødbede stribet

kejserhatte.svampe

lakridspulver

tomater.tørrede.3

_______________________________________________________________________________________________________________

1,5 kg rodfrugter (jeg har brugt blå kartofler, lilla, hvide og orange gulerødder, lilla, stribede og gule rødbeder)

250 g svampe, gerne portobello og kejserhatte

100 g skalotteløg

10 fed hvidløg eller flere efter smag

250 g små tomater på stilk

olivenolie

2-3 spsk lakridsrodspulver

krydderurter på stilk: timian, rosmarin etc.

12-16 falafler – hjemmelavede eller købt frosne

 __________________________________________________________________________________________________

rødbeder gule

.

Gør alle grøntsagerne i stand. Skær rodfrugterne i  tynde både eller mundrette stykker.

Skær svampene i mindre stykker eller skiver.

Skær løgene i både, og hvidløgene i to dele.

Læg rodfrugter, svampe og løg i en bradepande eller i et stort ovnfast fad. Hæld ca. 1 dl olie over og vend godt rundt. Læg tomaterne på rodfrugterne.

Drys med salt, peber og lakridspulver efter smag.

Læg stilke af den valgte krydderurt på og sæt pladen eller fadet i en 200 grader varm ovn.

Bag rodfrugterne ca. 30 minutter.

Læg falaflerne i fadet de sidste 10-15 minutter.

Servér gerne en salat til af hele kerner som spelt eller perlebyg, se nedenfor.

.

tip

Du kan vælge de rodfrugter, du har på “lager”, eller som du holder af. Foruden de ovennævnte kan det være selleri, almindelige kartofler, jordskokker, persillerødder, pastinakker etc.

Når du spiser en kornsalat til de bagte rodfrugter, får du mange gode proteiner.

Klik på billederne nedenfor, så får du opskrifterne.

_____________________________________________________________________________________________________________

spelt- og julesalat                                  salat af perlebyg og squash

squashsalat m. perlebygspeltsalat m julesalat 1____________________________________________________________________________________________________________________

ovnbagte grøntsager______________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 14. November 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: