kanariske kartofler

kanariske kartofler

kanariske kartofler 1

________________________________________________________________________________________________________________________

Jeg holder meget af kartofler under alle former. Gode kartofler smager skønt, og de ligger godt i maven.

Hvis du er træt af almindelige kogte kartofler, så brug en smule mere tid og lav disse pikante kartofler fra De kanariske Øer. De smager rigtig dejligt og kan spises som tilbehør til mange retter.

____________________________________________________________________________________________________________

600 g små kartofler, gerne aspargeskartofler

100 g skalotteløg

4 fed hvidløg

1 spsk spidskommenfrø

½ dl olivenolie

2 spsk kryddereddike

ca. ½ hakket chili (eller efter smag)

2 tsk paprika

1 bdt persille

1 bdt purløg eller top af forårsløg

flager af salt (gerne Maldon)

Kog kartoflerne, så de er netop møre.

Hak løg og hvidløg.

Rist spidskommenfrøene på en tør pande, indtil de begynder at dufte.

Hæld olivenolien på panden og tilsæt løgene. Svits dem et par minutter.

Tilsæt eddiken, kartoflerne og chilien. Drys med paprika og lidt salt og peber. Svits kartoflerne, til de er let gyldne.

Kartoflerne kan serveres varme eller kolde drysset med hakket persille, klippet purløg eller løgtop samt salt.   

______________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk i det lille felt nedenfor: “Print & pdf”. Her kan du klikke billederne væk.

~ by kodfrifredag on 28. November 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: