selleribøf med svampe og nødder
selleribøf med svampe og nødder

Selleribøf er en vegetarisk klassiker. Den laves normalt med en kogt, paneret og stegt selleriskive med en skive citron, en løgring og lidt kapers på toppen.
Her er selleribøffen dresset op til fest med svampe og nødder. Hvis du har mere lyst til den enkle klassiske selleribøf, så kig her.
____________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________
1 selleri (ca. 700 g)
citronsaft
olivenolie
40 g hasselnødder
4 kejserhatte
75 g olivenolie
1 æble
skovsyre eller anden krydderurt
tamarisovs:
2 dl sojafløde eller piskefløde
4 spsk hakkede kapers
1-2 spsk tamari
Skræl sellerien og skær den igennem.
Skær 8 meget tynde skiver og vend dem i citronsaft. Sæt dem til side.
Læg den resterende selleri i en bageform og læg låg på formen eller dæk fadet med folie.
Sæt fadet i en 225 grader varm ovn en lille times tid. Stik i sellerien efter ca. 40 minutter for at mærke, om den er mør.
Hvis du samtidig bager eller laver en anden ovnret, sparer du energi. Ellers kan du også koge sellerien.
Sellerien må gerne stadig have lidt bid, hvadenten du bager eller koger den.
Skær nødderne i skiver og rist dem gyldne på en pande med lidt olie. Sæt dem til side.
Skær kejserhattene i skiver på langs og steg dem gyldne i lidt olie ved rask varme. Tilsæt lidt citronsaft. Sæt svampene til side.
Skær skalotteløgene i skiver og steg dem gyldne i et par spsk olie. Sæt dem til side.
Skær 8 tynde skiver på tværs af æblet. Fjern kernehusene og gnid skiverne med citronsaft. Sæt dem til side.
Skær 8 skiver af sellerien, når den er bagt eller kogt.
Du kan lave retten hertil i god tid.
Når du skal servere selleribøfferne: læg de bagte skiver på en bageplade og pensl dem med olivenolie. Drys med lidt salt og peber og sæt pladen under grillen.
Grill skiverne til de er gyldne.
Læg en skive RÅ, papirtynd selleri og en skive RÅ æble på hver tallerken (der er beregnet to portioner pr. person). Læg den grillede skive ovenpå og fordel svampe og løg på de grillede selleriskiver.
Drys med skovsyre eller anden krydderurt og de ristede nødder.
Rør sovsen sammen af fløde, kapers og tamari. Smag til og servér sovsen til separat. Du kan servere sovsen kold eller varm.
.
Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk i det lille felt nedenfor: “Print & PDF”. Her kan du klikke billederne væk.
Hej Kirsten, Tak for herlige opskrifter. Har lige spist “dine” selleribøffer, og de smagte rigtig godt. Lavede salat a la Marokko (gulerødder, clementiner, citron, mynte og sesamfrø) og det passede fint til bøfferne. Venlig hilsen Helle
Hi Helle, Hold da op! Du er sørme hurtig, og dejligt at høre, at du kan lide “bøfferne”. Salaten lyder også god. Den vil jeg skrive mig bag øret. Faktisk skal jeg til Marokko til januar.