små kikærte/quinoapostejer

små kikærte/quinoapostejer

julepostej 1

 _____________________________________________________________________________________________________

kikærter og quinoa

er en god blanding. Postejerne er bedst varme, og de kan også serveres til frokost eller medbringes som madpakke.

.

julepostej 2

julepostej 4

___________________________________________________________________________________________________________________

200 g kikærter, evt. på dåse

75 g sort quinoa

50 g macadamia- eller hasselnødder

50 g løg

2 fed hvidløg

1 økologisk citron

3 spsk tamari (soja)

evt. chiliflager

4 spsk hakket mynte

4 spsk hakket persille

ca. 1 ½ dl rismælk eller anden mælk, evt. fløde

50 g kikærtemel eller sojamel

2 spsk HUSK (loppefrøskaller)

obs: HUSK og mel kan erstattes af 2 æg

muffinsforme

 

Udblød kikærterne natten over og kog dem møre i nyt vand, ca. 20 minutter og afdryp dem – eller brug kikærter på dåse.

Skyl quinoafrøene og kog dem i dobbelt mængde vand 16-18 minutter. Hæld evt. overskydende vand ud.

Hak nødderne fint. Hak løgene og pres hvidløgene.

Riv 2 spsk af den gule skal på citronen.

.

citron og rivejern

.

Findel de afdryppede og afkølede kikærter i en blender. Eller brug en stavblender.

Rør quinoa, nødder, løg, hvidløg, citronskal og 3 spsk citronsaft sammen med kikærterne.

Tilsæt tamari, evt. chili samt de to krydderurter.

Rør den valgte væde i og tilsæt mel og HUSK.

Rør farsen rigtig godt sammen og smag til med tamari og peber. Pres farsen godt sammen i skålen med en ske. Dæk skålen og sæt den i køleskabet en halv times tid.

Sæt papirsforme til muffins ned i en muffinsform og fordel farsen i formene. Der bliver 14-16 stk. af denne portion. Pres farsen godt sammen i formene med en ske.

Sæt muffinsformen i køleskabet endnu 15-30 minutter. Du kan også lade dem stå til dagen efter, hvis du dækker formen med husholdningsfolie.

Bag de små postejer i en 200 grader varm ovn ca. 25 minutter.

Postejerne er bedst, når de er varme.

.

julepostej 7

.

Hvis du serverer postejerne som julemad så giv rødkålssalat til samt brunede kartofler og en sovs efter smag og behag.

.

julepostej 1

.

julepostejer og rødkålssalat

Spis fx de små postejer med julet rødkål.

_____________________________________________________________________________________________________________

julsovs

Har du lyst til en sovs til de små postejer, så prøv denne her:

50 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

3 spsk cognac (kan udelades)

200 g tomater

1 tsk knust rosenpeber

ca. 1 dl sojafløde eller anden fløde

citronsaft

.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien til løgene er let gyldne. Hæld cognacen ved og lad den koge ind.

Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med rosenpeber og et drys salt.

Lad sovsen simre 10-15 minutter. Du kan evt. purere sovsen.

Tilsæt fløden og lad sovsen simre endnu 5 minutter.

Smag til med salt, sukker, rosenpeber og citronsaft.

_______________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk i det lille felt nedenfor: “Print & PDF”. Her kan du klikke billederne væk. 

____________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 19. December 2013.

13 Responses to “små kikærte/quinoapostejer”

  1. Hej Kirsten God jul! … Hvad kan jeg bruge istedet for HUSK? Hjertevarme og solskin! Caroline

    • Ho Caroline,
      Du kan enten bruge lidt mere af melet – eller tilsætte 1-2 æg. Postejerne bliver afgjort bedst med æg, men mange spiser ikke æg.
      Rigtig god jul til dig.
      Kh
      Kirsten

  2. Hej Kirsten,

    Jeg vil prøve at lave julepostejerne, de ser gode ud. Kan man bruge lyse quinoa? Dem har jeg en pose af i forvejen og kan man bruge almindelig mel? Kan ikke finde kigærtemel.

    På forhånd tak.
    Hilsen
    Liza

    • Hi Liza,
      Du kan sagtens bruge lyse quinoa. Jeg har kun valgt de sorte, fordi det gíver lidt farvespil.
      Hvis du spiser æg, synes jeg du skal komme 2 æg i farsen i stedet for HUSK og mel.
      Spiser du ikke æg, så brug hvedemel og lidt mere HUSK.
      Rigtig glædelig jul.
      Kh
      Kirsten

  3. Hej Kirsten.

    Som altid ser det jo vældig lækkert ud. Jeg er dog lidt forvirret over mængdeangivelsen af kikærter. 200 gr. lægges i blød men du skriver også man kan bruge fra dåse. Men vægten af kogte kikærter er jo en anden. Så er det 400 gr. når de er kogte?

    De bedste hilsner og ønsket om en herlig jul til dig.

    Hanne

    • Hi Hanne,
      Tak for din hilsen. Jeg må indrømme, at jeg ikke lige på stående fod har vægten på kogte kikærter i hovedet. Men jeg tror, det vil passe, hvis man bruger 2 dåser kikærter. Jeg håber, postejerne lykkes for dig, hvis du prøver dem.
      Rigtig god jul til dig og et smukt nyt år.
      Kh
      Kirsten

  4. Uhm, dem skal jeg prøve her i Julen. Glædelig Grøn Jul ti dig og et godt og lykke bringende Nytår.

  5. Hej Kirsten, Glædelig jul og godt nytår. Tak for alle de herlige opskrifter, jeg vil se frem til at modtage nye i 2014. Bedste hilsener Helle

    • Hi Helle,
      Tusind tak for din søde hilsen. Jeg glæder mig over, at du har været glad for opskrifterne, og jeg lover at komme med mange nye ideer i 2014.
      Rigtig glædelig jul og godt nytår til dig.
      Kh
      Kirsten

  6. hej jeg har lige fundet din side. men hvad vil du anbefalde isteden for nødder ?
    Kh Birgit

    • Hi Birgit, Hvor dejligt at høre, at du har fundet kødfrifredag. Jeg håber, du får glæde af siden.
      I stedet for nødder kan du bruge alle slags frø og kerner, f.eks. solsikkefrø, græskarkerner, sesamfrø, hørfrø etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: