kartoffel- og svampe(h)jul

kartoffel- og svampe(h)jul

kartoffelroset m svampe

Kartoffel- og svamperetten er superenkel, men alligevel velegnet til en gæstemiddag, måske endda til nytårsmenuen.

Du kan lave rosetten i portioner – eller som én stor, se fotoet ovenfor.

______________________________________________________________________________________________________________________________

100 g skalotteløg

4 fed hvidløg

olivenolie

400 g svampe, gerne store portobellosvampe eller karljohan

3 spsk citronsaft

600 g kartofler

150 g mozzarellaost

4 stilke frisk rosmarin eller 1-2 spsk tørret

 

Skær løg og hvidløg i skiver og steg dem gyldne i 2 spsk olie ved rask varme. Tag dem af panden.

Skær svampene i skiver og steg dem ligeledes i et par spsk olie ved rask varme, til de er bløde. Tilsæt 2 spsk citronsaft og et drys salt og peber.

Skær kartoflerne i skiver på ca. 2 mm på et mandolinjern. Kom skiverne i kogende vand tilsat salt og 1 spsk citronsaft til vandet koger op igen.

Lad kartoflerne stå i vandet 1 minut og afdryp og afkøl skiverne i en sigte.

Læg grøntsagerne sammen i fire portioner (eller lav rosetten som én stor portion): læg et stykke bagepapir på en bageplade og tegn evt. omridset på papiret i den størrelse, du ønsker at lave retten (brug en tallerken eller et krus til at tegne efter). Så er du sikker på, at “hjulene” bliver helt runde.

.

kartoffelrosetter

kartoffelrosetter.1

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Smør cirklerne med lidt olie og læg først et lag kartofler. Læg derefter et lag løg, svampe og mozzarellaost i skiver. Klip eller drys rosmarin over hvert lag samt lidt salt og peber.

Fortsæt med lagene, til alt er brugt. Det øverste lag skal være kartofler. 

Retten kan tilberedes hertil i god tid.

Pensl overfladen med olie og drys med lidt mere rosmarin.

Sæt pladen i en 200 grader varm ovn, indtil overfladen er gylden, ca. 25 minutter.

 .

tip

Pas på med doseringen, hvis du bruger tørret rosmarin. Det kan nemt bliver for meget.

Du kan efter smag og behag vælge andre krydderurter.

 

kartoffel-svamperet____________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du vil printe opskriften ud, så tryk på PDF & print nedenfor. Så kan du klikke billederne væk.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

~ by kodfrifredag on 26. December 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: